Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Obnovljena kapelica v Pikčih

V nedeljo, 8. maja 2022, so v Dobravljah – v zaselku Pikči pri družini Gregorc blagoslovili obnovljeno Marijino kapelico. Ob dogodku se je zbrala številna družina, na katero bi bila ponosna mama Cirila in tata Marjan, saj v treh generacijah šteje neverjetnih 65 družinskih članov.

Prav tako so se pridružili številni vaščani in drugi obiskovalci, ki so ob pesmi in božji besedi ter poznejšemu druženju začutili Marijin blagoslov. Obenem so se z mašo poklonili tudi stari mami Cirili, ki bi lansko leto praznovala častitljivih sto let.

Kapelico v čast Lurški Materi sta blagoslovila br. Marjan Potočnik, vikar kapucinskega samostana v Vipavskem Križu, in Janez Ivan Gregorc, župnik iz Krkavč.

Želja, da se kapelica ob domači hiši obnovi, je tlela vse od dneva, ko sta hišo kupila Martin in Danica Gregorc. Po težki življenjski preizkušnji očeta Martina, je sin Matej v zahvalo kapelico na novo postavil. Skupaj z družino so se odločili, da bo posvečena Lurški Materi Božji, ki je obenem tudi zavetnica bolnikov. Pri tem sta mu ob podpori širše družine pomagala prijatelj Matej Avbar, ki je ideje najprej spravil na papir, in stric Franc Gregorc, ki je opravil gradbena dela.

Obema se družina iskreno zahvaljuje.

S. G.

Oglejte si tudi