Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Tim Rovtar in Rok Bajc državna prvaka

Najboljši slovenski BMX tekmovalci so se v sredini septembra zbrali na mariborski progi, kjer je potekalo državno prvenstvo, hkrati pa so se delile tudi točke za pokal Alpe Adria. Znova so navdušili tekmovalci kluba Črn Trn, ki so domov odnesli dva naslova državnega prvaka in še kup uvrstitev na zmagovalne stopničke.

Poletne temperature, urejena proga in pregovorno dobro vzdušje so v Maribor na deveto in deseto dirko regijskega pokala Alpe-Adria privabili več kot sto tekmovalcev in tekmovalk iz Slovenije, Italije, Madžarske in Avstrije. Da je bila napetost še večja, pa je poskrbelo državno prvenstvo, ki je precej zaznamovalo predvsem sobotne boje. Dirke, vključno z moti in polfinalnimi preizkušnjami, so bile zato odlične in pravi magnet za občinstvo.

Novega naslova državnega prvaka se je v soboto razveselil Tim Rovtar, v verjetno najbolj napeti in zanimivi kategoriji 15 in 16 letnikov. Štirje zelo izenačeni tekmovalci so že v motih pokazali, da bo finalna vožnja pravi spektakel in da bodo na koncu odločale malenkosti. Vse svoje znanje in izkušnje je odlično vnovčil prav Rovtar ter v izjemno napetem finalu premagal vso konkurenco in zasluženo osvojil nov naslov državnega prvaka. Z malce grenkim priokusom je sobotno dirko, v isti kategoriji, zaključil Beno Batič, ki si je zagotovo želel več od četrtega mesta, a v športu se pričakovanja ne izidejo vedno. Poleg Rovtarja se je v kategoriji crusier do 29 let, odlično odrezal tudi Rok Bajc in si tako privozil svoj prvi naslov državnega prvaka.

Zadovoljna sta lahko tudi Nik Prek (U13) in Maxim Jazbar (U15), ki sta si vsak v svoji kategoriji privozila tretje mesto in domov odnesla bronasti kolajni. V kategoriji amaterjev do 10 let je stopničke osvojil še novinec na BMX dirkah, Aljaž Gregorič.

Nedeljsko dirkanje je potekalo v precej bolj sproščenem vzdušju, točke so tokrat štele le za pokal Alpe Adrie. A vseeno je bilo dirkanje zelo zanimivo, saj so si predvsem tisti, ki so v soboto razočarali, želeli popraviti vtis. To je malce uspelo Benu Batiču, ki mu je uspel skok na tretje mesto, zmaga pa je ponovno šla v roke Timu Rovtarju. Za še eno ajdovsko zmago je poskrbel tudi Rok Bajc, znova pa si je stopničke privozil Aljaž Gregorič.

Oglejte si tudi