Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Krajevni praznik na Predmeji

Sobota sredi meseca aprila je že vrsto let rezervirana za krajevni praznik na Predmeji.

Letos, po dveh letih zatišja, so na oder krajevnega doma stopili domačini in domačinke: Izabela Velikonja, Kaja Čuk Dostičić, Metka Bizjak, Pika Likar, Eva Vidmar, Nejc Vidmar (preko medija), Nuša Vidmar, Ines Lemut, Rajko Likar in Zvonka Blaško. V ospredje letošnjega kulturnega programa smo postavili recital Frana Milčinskega Ježka 'Ljudje prižgimo luč!'.Njegove pesmi so večne in vedno sežejo do srca.

Le kdo ne pozna uglasbenih pesmi kot so Kekčeva pesem, zapel jo je Lukas Velikonja, Mojčina pesem, Ne čakaj na maj, Narobe svet, Sončna ura, Za dva groša fantazije. Le te so prekrasno zapele članice vokalne skupine Ardeo pod vodstvom Maje Bratina. Mlada dekleta prihajajo iz okoliških krajev Nove Gorice.

Program sta popestrila tudi trobentar Tine Krapež in violistka Ana Krapež. Oba sta učenca glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina.

Medse smo povabili pesnika in pisatelja Bojana Bizjaka, po domače Zakawskega. Bojan Bizjak se je rodil na Predmeji, sedaj živi v Ajdovščini. Njegov opus je obsežen. Letos je izdal svoj 17. roman. Prebral nam je nekaj svojih pesmi, posvečenih Gori. Najbolj znana med njimi je Iskal sem belo lilijo, ki ima posebno mesto na Orlovci, na pešpoti Po Dolu gor in dol.

Program je povezovala Manuela Polanc. Med drugim je povedala, da je dobra družba, predvsem tista v domačih krajih in sploh ob praznovanju, še vedno vrednota.

Ob zaključku kulturnega programa nas je nagovorila še Mojca Polanc Govekar, predsednica Krajevne skupnosti Predmeja.

Druženje smo nadaljevali ob poslušanju harmonikarja Aljaža Prema in baritonista Žana Benčine.

Glasbena skupina Blood Pollution, ki jo sestavljajo Tomi Tratnik – kitara in vokal, Matjaž Kavčič – bas in stranski vokal ter Simon Volk – bobni, je poskrbela, da je dobra glasba še dolgo odmevala v naših ušesih.

KS Predmeja

Oglejte si tudi