Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zgornjega Posočja

17. aprila je bila v organizaciji JSKD - območne izpostave Tolmin v tolminskem kinogledališču izvedena Revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zgornjega Posočja, na njej pa sta nastopila tudi OTROŠKI PZ OŠ BOVEC in MLADINSKI PZ OŠ BOVEC. Dogodka se je med drugimi udeležil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž ter s tem izrazil podporo predvsem bovškima zboroma, seveda pa tudi vsem drugim nastopajočim in organizatorjem srečanja. Na koncertu so zapeli zbori, ki delujejo na osnovnih šolah v Zgornjem Posočju, od Bovca do Podbrda. Izvajali so od slovenskih ljudskih pesmic do Leonarda Cohena, pa uglasbena besedila Toneta Pavčka, Frana Milčinska – Ježka, Srečka Kosovela in še bi lahko naštevali.

Nastopili so OTROŠKI PZ OŠ DUŠANA MUNIHA MOST NA SOČI (1. in 2. razred), OTROŠKI PZ OŠ SIMONA KOSA PODBRDO, OTROŠKI PZ OŠ BOVEC, OTROŠKI PZ OŠ SIMONA GREGORČIČA KOBARID, OTROŠKI PZ OŠ DUŠANA MUNIHA MOST NA SOČI, MLADINSKI PZ OŠ BOVEC, MLADINSKI PZ OŠ SIMONA GREGORČIČA KOBARID, MLADINSKI PZ OŠ DUŠANA MUNIHA MOST NA SOČI.

Strokovna spremljevalka Revije je bila BARBARA KOVAČIČ, koncert pa je povezovala VANJA HVALA.

»Res je pravi užitek, ko po napornem delovnem dnevu prisluhneš tako ubranim glasovom naših otrok. Zgornje Posočje od nekdaj slovi po izjemnem zborovskem petju, tako ubrano petje otroških pevskih zborov pa je garancija, da tudi v prihodnje pesem v naših krajih ne bo izumrlo. Seveda pa sem najbolj vesel, ko vidim, da tudi na Bovškem pesem še kako živi in naši otroci lahko ob zadovoljstvu, da lahko prepevajo ob vodstvu tako dobrih mentorjev in zborovodji, tudi na revijah pevskih zborov ponosno zastopajo Občino Bovec in Bovško tako doma kot v tujini. Čestitam vsem nastopajočim, zborovodjem in seveda organizatorju za tako uspešno izvedeno Revija otroških in mladinskih pevskih zborov Zgornjega Posočja,« je po zaključku revije povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.


Oglejte si tudi