Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
15°C
Oceni objavo

Delegacija občine Trbiž v Bovcu

V soboto, 6. 4., je prišla na prijateljsko srečanje ob odprtju novih prostorov Turistične agencije in trgovine Outdoor Galaxy tudi delegacija Občine Trbiž, in sicer župan Renzo Zanette, delegata Mauro Zamolo in Mauro Müller ter predsednik CPV, ki upravlja muzej in turistični del rudnika Rabelj Giuseppe Di Vora. Sprejel jih je župan Občine Bovec Valter Mlekuž, skupaj pa so pozdravili novost in lastnikoma Petri in Žigi ob čestitkah zaželeli veliko uspeha. Istega dne je vrata odprl tudi Lepotni studio Sara in masaže Zarja, zato so si ogledali tudi to novost, obiskali pa so tudi Hotel Soča, kjer jim je direktor Goran Kavs predstavil celoten projekt gradnje in poslovni model delovanja. Obisk delegacije temelji na dolgoletnem odličnem sodelovanju med Občinama Bovec in Trbiž, hkrati pa tudi neposredni povezanosti lastnikov Turistične agencije in trgovine Outdoor Galaxy, ki aktivno sodelujeta z eno izmed produkcijskih hiš za snemanje filmov in promocij ter v ta namen s tudi z Občino Trbiž.

Med obiskom so se dotaknili nekaterih čezmejnih projektov, ki bi jih poskušali izvesti v aktualni razvojni perspektivi 2021 – 2027 in tudi znotraj projektov Evropska prestolnica 2025, z obeh strani pa bo organiziranih kar nekaj dogodkov, ki bodo še bolj povezali obe Občini in predvsem prebivalce obeh območji. Spregovorili so tudi o obojestranski osnovni težavi z zagotavljanjem kadra tako v turizmu kot zdravstvu in drugih gospodarskih panogah, župan Renzo Zanette pa je poudaril izjemno vlogo Dežele FJK, ki za razvoj turizma v gorskem območju namenja desetine milijonov evrov. Trenutno jim je prioriteta zagotovitev novih nastanitvenih kapacitet, saj je povpraševanje daleč nad ponudbo, ki šteje manj kot 1000 postelj. Za zasebne investicije v hotelske nastanitve s 4 zvezdicami in več zato Dežela FJK zagotavlja 50% sofinanciranje investicij.

Tokratno srečanje je bilo sicer neformalno, kmalu pa se bosta župana Valter Mlekuž in Renzo Zanette s sodelavci srečala za pogovor o konkretnih načrtih za sodelovanje obeh Občin v bližnji prihodnosti.

Oglejte si tudi