Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Miklavžev pohod

Pred nami so najlepši dnevi v letu, ki jih vsi z nestrpnostjo pričakujemo. Še posebej se čarobnega meseca veselijo otroci. Njihova srca se vznemirijo ob misli na dobre može: sv. Miklavža, Božička in Dedka Mraza. Veselijo pa se tudi prihajajočih brezskrbnih počitnic v krogu svojih družin. Uvod v praznični čas smo otrokom pripravili že malo prej. Že tretje leto zapored skupaj s PD Ajdovščina prirejamo Miklavžev nočni pohod.
Približno sto petdeset otrok, njihovih staršev, starih staršev in prijateljev se je na večer 30. novembra 2018, zbralo pred osnovno šolo v Lokavcu. Pod vodstvom planinskih vodnikov PD Ajdovščina smo se počasi, v dolgi koloni vzpenjali proti cerkvici sv. Urbana nad Lokavcem. Med potjo nas je ujela tema in takrat so zasvetile naše svetilke. Še posebej otrokom se je zdela hoja v temi z lučkami zanimiva. Pot je bila prijetna, mraz je popustil in zvok zvonov je oznanjal, da smo blizu cilja. Pred cerkvijo je otroke in tudi vse ostale čakalo presenečenje. Pozdravil nas je sam sv. Miklavž. Otroci so se zbrali okrog njega in med njimi je stekel prijeten klepet. Ker so bili otroci čez leto pridni, jih je Miklavž obdaril s sladkarijami, sadjem in drugimi dobrotami. Pogreli smo se tudi s čajem, ki so nam ga pripravili gostoljubni Lokavčani. Ob prijetnem druženju in sladkanju smo vztrajali še nekaj časa, potem pa smo se z obljubo Miklavžu, da se prihodnje leto zopet vidimo, poslovili in se varno vrnili v dolino.

Ob tej priložnosti bi se radi vsi učenci, zaposleni in mentorica planinskega krožka na OŠ Šturje Ajdovščina zahvalili PD Ajdovščina za nesebično pomoč pri vodenju in pripravi planinskih pohodov. Prav z njihovo pomočjo nam uspeva uresničevati enega izmed zelo pomembnih življenjskih ciljev: otroke usmeriti na pravo pot, najti način, kako zdravo preživeti prosti čas, kako se družiti in biti dober človek, prijatelj. Hvala tudi vam staršem, ki verjamete v nas in nam zaupate svoje otroke.

V prihajajočem novem letu vsem želimo veliko zdravja, miru in osebnega zadovoljstva. Dragi planinci, vam pa še posebej varen korak pri osvajanju vrhov in gibanju v naravi.


Vesna Furlan,

mentorica planinskega krožka na OŠ Šturje Ajdovščina



Oglejte si tudi