Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Odprtje dobrodelne prodajne razstave v Lični hiši

V soboto, 29. maja 2021 ob 19. uri, vabljeni na odprtje dobrodelne prodajne razstave pred galerijo Lična hiša v Ajdovščini, Prešernova 7a. Odprtje razstave bo spremljal z avtorsko glasbo oblikovan kulturni program Ronje Š. Kreč in Blaža Učakarja (Čedahuči). Ronja pa bo dodatno večer popestrila še s plesom na svili.

V skupinsko dobrodelno prodajno razstavo bosta svoje delo strnili dve ustvarjalki, mama in  hči, Urša Štrukelj in Ronja Š. Kreč, vsaka na svoj način. Urša bo svojo ustvarjalnost zlila v tekstilije in umetnost poezije v sliki, Ronja pa bo ustvarjala skozi tehniko akrila na platnu in svojo poezijo vključila kot spremljavo k slikam.

Mlada ustvarjalka Ronja je pred kratkim doživela hudo preizkušnjo, ki jo je zaznamovala. Zgorela jim je namreč družinska hiša in vse v njej. Slikanje in ustvarjanje glasbe ji pomaga pri predelovanju težkih občutkov. Ronja je velika ljubiteljica konjev, nekaj časa že jaha, v preteklosti pa je tudi tekmovala. S prodajo del bi zbirali sredstva za nakup (terapevtskega) konja, ki si ga zelo želi. Razvija svoje mnoge umetniške talente. Na otvoritvi bo poleg nastopa plesala na svili, z glasbenikom Blažem Učakarjem (Ćedahuči) zaigrala tudi uglasbeno poezijo. Z razstavljenimi deli vabita v raziskovanje budnosti in radovednosti tudi vas. Kaj podoba pesnitev prebudi v tebi? Ali lahko prepoznaš svojo lastno lepoto in zudi svojo lastno bolečino? Svet je preplet vsega tega in če se mu izogibamo, ga ne moremo čutiti v vsej polnosti.

Obisk odprtja razstave je mogoč ob upoštevanju t. i. PCT-pogoja, torej je dovoljen za prebolevnike, cepljene in testirane. Izjema so mlajši od 18 let, ki so udeležijo javne kulturne prireditve skupaj z ožjimi družinskimi člani oz. skrbniki.

Veselimo se srečanja in vaše pripravljenosti za dobrodelnost.

Niko Ličen


Oglejte si tudi