Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Janez Svetokriški na Hrvaškem

Moški pevski zbor Janez Svetokriški, ki združuje pevce iz ajdovske občine, je oktobra opravil krajšo turnejo po hrvaškem Zagorju.
Pravzaprav so pevci združili prijetno s koristnim in s seboj popeljali še boljše polovice. In ko so se soproge namakale, so pevci pod vodstvom Petra Vidriha pridno vadili nov program.  Bili so namreč v Krapinskih toplicah. Ostale goste so po večerji presenetili s priložnostim koncertom.

Seveda so si ogledali tudi nov sodoben muzej neandrtalca, saj je Krapina znana po bogatih najdiščih iz paleolitika, tako krapinskega pračloveka, kot tudi živali iz tistega časa in seveda orodja in orožja.   

Obiskali so tudi božjepotno Marijo Bistrico, ki s svojo 'črno' devico Marijo privablja romarje od blizu in daleč in kjer je bilo ob obisku papeža Janeza Pavla II. pol milijona vernikov.  Tudi v tamkajšnji cerkvi so imeli 'svetokriški' pevci priložnostni  nastop.

Nazaj grede so se ustavili še v Novem mestu in med obiskom spoznali kraj, kjer je nekaj časa deloval znameniti pridigar Janez Svetokriški, po katerem zbor nosi ime.

rl

Oglejte si tudi