Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Odgovorna politika,ki je blizu ljudem!

V nedeljo 9.12.2012 se je v Vipavi dogajal 6. kongres Nove Slovenije, ki smo se ga udeležili tudi delegati iz Vrhnike ter obiskovalci.

Zborovanje samo je potekalo v znamenju kongresne resolucije »Odgovorna politika «.  Samo dogajanje je vsebovalo sprejet dnevni red z glavnim delom predstavitvijo in volitvami novih kandidatov na mesto predsednika/ce stranke, izvršilnega in nadzornega odbora in člane razsodišča, ki so tri vitalne veje celotnega političnega organa ter branje poročili organizacijskih oblik, poslancev in poslanskih skupin pa seveda odmevne razprave o t.i. odgovorni politiki. Resnost, korektnost in spoštljivi odnosi med prisotnimi so znak demokratičnih soglasij v sami stranki in kot tudi slišano v nagovorih sledenje načelom stranke in ohranjanje ter udejanjanje gesla Blizu ljudem je organiziranost in predstavlja v stranki dokaz za uspeh, je pa seveda tudi garant za uspeh v globalnem smislu. Izmed temeljnih moralnih nravnosti stranke so izbrani ponovili njihovo ključno uresničenje krščanske demokracije. Ob krizi vrednot, morale in kajpada samega gospodarstva je ljudstvo še toliko bolj lačno vrednote odgovornosti, ki je nekako podstat vrednosti dobrega. Prevzem odgovornosti in sama obveza za iskanje rešitev globalnih problemov, je nekakšna dolžnost človeka, samega Kristjana pa morebiti še malo bolj. Vse kar nam kroji odnose med nami in do vlade izhaja iz nas samih in naših produktov in naših zavesti, ki potvarjajo dostikrat realnost za samoumevno. Nova Slovenija sledi politiki odgovornosti, tehtnih prepričanj in odločitev. Tudi ponovno izvoljena predsednica Ljudmila Novak je nagovorila ljudstvo, da država ne more iz krize oz. trdno stati če ni dogovora, trdnega zavezništva in spoštovanja med ljudmi kot tudi med strankami samimi. Njene besede so izražale veliko pomanjkanje pravičnosti ter obljubile skupni trud za iskanje le te ter obnovitev sodnega sestava, ki dopušča v sistemu veliko puščanje umazanih in skorumpiranih dejavnikov, ki so kolosalnega pomena za nezadovoljstvo ljudi. Sama resolucija odgovorne politike prečiščuje oblast in tiste, ki ne spoštujejo človekovih pravic in niso enaki pred zakonom. Poudarja, da je za prenovitev in ponovni pogon potrebno sprejeti reformne programe in začeti uveljavljati pravice, se domeniti za raznolična sodelovanja Slovenije na mednarodnem nivoju, socialno-tržno gospodarstvo pa doseči z odgovorno politiko.

Več o sami resoluciji in kongresu ter ostalih izvoljenih si lahko preberete na : http://www.nsi.si/ in https://www.facebook.com/nova.slovenija .

OoNsi Vrhnika

Oglejte si tudi