Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Učenka OŠ Vojnik Tija Ocvirk udeleženka 47. Mednarodnih iger šolarjev v Kanadi

Učenka Osnovne šole Vojnik Tija Ocvirk se je z mladimi celjskimi športniki od 14. do 19. avgusta 2013 udeležila 47. Mednarodnih iger šolarjev v kanadskem mestu Windsor. Iz Slovenije se je iger udeležilo okoli 100 otrok iz osmih mest, poleg Celja še iz Maribora, Murske Sobote, Pesnice, Ptuja, Raven na Koroškem, Slovenj Gradca in Velenja. Na igrah so se merili otroci iz 31 držav in 81 mest, stari od 12 do 15 let. Mladi športniki so se pomerili v osmih športih, ki jih je določil organizator iger, in sicer v atletiki, plavanju, tenisu, nogometu, odbojki, športni gimnastiki, baseballu in košarki.
Tija Ocvirk se je pridružila 11-članski ekipi mladih športnikov Celjanov. »Z uvrstitvijo sem zadovoljna. Še bolj sem bila vesela, da sem se sploh lahko udeležila mednarodnih iger. To je bila zame prijetna izkušnja, ki me je še dodatno motivirala za treniranje,« je povedala obetavna atletinja.

 

Slovenci so v svetovni konkurenci osvojili 3 zlate, eno srebrno in pet bronastih odličij. Najboljša celjska predstavnica je bila plavalka Hana Firšt, ki je osvojila bronasto medaljo na 200 m mešano. Celje je bilo sicer leta 1968 prvi organizator Mednarodnih iger šolarjev. Športnike je v imenu Mestne občine Celje letos spodbujala podžupanja mag. Darja Turk.

 

V naslednjih letih bodo Mednarodne igre šolarjev v Lake Macquarie v Avstraliji (december 2014) in v Aalkmarju na Nizozemskem (junij 2015).

 

Tjaša Podergajs

Foto: osebni arhiv Tije Ocvirk

 

Oglejte si tudi