Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Planinski pohodi šolarjev

Otroci OŠ Vojnik in njenih podružnic so vključeni v planinske krožke, kjer na različnih organiziranih planinskih pohodih ob vodenju učiteljic in planinskih vodnikov spoznavajo planinske poti. V
Planinci OŠ Vojnik smo končno dočakali pravo zimo, takšno s snegom, pravo za zimski pohod. Planinci so povabili tudi starše, ki so se vsi odzvali njihovemu vabilu. Dobro oblečeni, s polnimi nahrbtniki, opremljeni z baklami in svetilkami smo se v mrzlem popoldnevu, 14. februarja, zbrali pred OŠ Vojnik. Odpravili smo se proti Šmartinskemu jezeru, ki je bil cilj našega pohoda. Očaral nas je veličasten pogled na zaledenelo jezero, odlično pa se je prilegel topel čaj in prigrizek ob postanku. V mraku smo prižgali bakle in svetilke ter se ob čarobni svetlobi odpravili nazaj proti Vojniku. Hvala Mihaelu Kralju za zanesljivo vodenje po zasneženih poteh.


Urška Agrež

 

V soboto, 3. marca 2012, smo se ob 8.30 uri  zbrali pred POŠ Socka in se s kombijem odpeljali na Svetino.

Na pohodu je bilo 10 otrok. Po gozdni poti smo se odpravili proti Resevni, kjer smo v koči pomalicali, izpolnili planinske dnevnike, nato pa se povzpeli na razgledni stolp. Zaradi oblačnosti se ni videlo daleč, smo pa bili veseli, da smo premagali strah pred višino. Stolp je namreč visok 20 metrov.

Po strmi poti smo se podali proti Šentjurju, kjer nas je počakal kombi in nas peljal nazaj v Socko. Ne preveč utrujeni smo se ob 14. uri z lepimi vtisi vrnili domov. 


Nataša Potočnik

 

Učenci POŠ Nova Cerkev pa smo se v soboto, 10. marca 2012,  prebudili v lep sončen dan. Pohodniki so se zbrali pred OŠ Dobrna. Pod vodstvom Vesne Kotnik in Jolande Klauški smo se odpravili po gozdnih poteh, polnih zanimivosti. Ob Kneippovem izviru smo se prijetno osvežili, le nekaj korakov naprej pa smo si ogledali jamo Ledenico.

Vso pot, skoraj do Zavrha, ki meri 907 m, smo hodili po gozdni učni poti in se naučili marsikaj zanimivega.

Vračali smo se po gozdnih poteh, ki so nas vodile mimo Velike Ravni do Socke. Po petih urah smo prijetno utrujeni, a zelo zadovoljni prispeli na cilj.

Člani planinskega krožka POŠ Šmartno v Rožni dolini smo se v soboto, 17. marca, odpravili na Kum. Dobili smo se na železniški postaji v Celju, od koder smo se odpeljali v Trbovlje. Od tam smo pot nadaljevali peš po travniški in gozdni poti, tu in tam smo prečkali tudi kakšno cesto. Imeli smo lepo vreme, pri hoji pa nas je spodbujala še reševalna psička Tisa, ki nas je spremljala na tem izletu. Pod budnim vodstvom planinskih vodnikov Aleša in Iztoka smo prispeli na vrh, kjer smo se okrepčali s kosilom, napisali planinske dnevnike in se še malo spočili. Kmalu smo se morali vrniti v dolino, saj je bila pot kar dolga. Tudi nazaj smo se odpeljali z vlakom in tako preživeli lep sobotni dan.


Mojca Podjavoršek

 

 

 

Oglejte si tudi