Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 24.10.2017

pretežno jasno
Ponoči se bo od zahod zjasnilo in zjutraj bo povsod pretežno jasno. Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji bo pihal okrepljen severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v zatišnih legah okoli 0 stopinj C.
2°C | 16°C
sreda, 25.10.2017
2°C | 17°C
četrtek, 26.10.2017
4°C | 22°C
petek, 27.10.2017
7°C | 20°C
Opozorila
Ponedeljek, 23.10.2017 ob 17h
Dodatnega opozorila ni.
2°C
16°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Lokalne skupnosti

Praznik KS Vojnik


LOKALNE SKUPNOSTI

| |
24.06.2012      21:50
A A

Praznik KS Vojnik


Osrednji dogodek praznovanj, ki so potekala v okviru krajevnega praznika KS Vojnik, se je odvijal prav na 20. junij, ki je obeležen kot praznik naše krajevne skupnosti.


Glasbeni uvod v slavnostno sejo
Glasbeni uvod v slavnostno sejo
Deli:

 

Na slavnostni seji, ki so se je  poleg članov Sveta KS Vojnik udeležili gostje, med njimi smo z veseljem pozdravili tudi nekdanjega predsednika KS Vojnik gospoda Huberta Kolška, smo pregledali, kaj se je v preteklem obdobju realiziralo, pogovorili pa smo se tudi o načrtih za tekoče leto.

 

Drži, da je bilo leto, ki je minilo od prejšnje slavnostne seje,  v veliki meri  zaznamovano  z

gospodarsko krizo, ki v  tem trenutku pesti tudi našo državo in s tem tudi našo KS, pa vendar smo kljub temu  načrtovali, saj  je zastavljena vizija osnova  za jasneje zastavljene cilje, plane, potrebe, ki pa nam jih uspeva uresničevati le s komunikacijo in  v sodelovanju z gospodom županom in zaposlenimi v občinski upravi, občinskim svetom, ki naša prizadevanja podpirajo in  s strokovnim delom  pripeljejo do realizacije.  Za to sodelovanje se jim iskreno zahvaljujem.

 

Trenutno je v zaključni fazi  izgradnja vrtca. Dolgo smo čakali na sklep o sofinanciranju izgradnje telovadnice k OŠ Vojnik. Ta sklep je bil potrjen prejšnji teden.

 V mesecu oktobru se je uresničila želja krajanov, kjer je bil dograjen del vodovodnega sistema Male dole.

 V letošnjem letu je bil opravljen nakup zemljišča za potrebe vodovoda  Tomaž, trenutno je nakup  v fazi vknjižbe v zemljiško knjigo; temu pa še sledijo pridobivanja služnosti. Predvidevamo, da bi  naj bili v letošnjem letu pridobljeni dokumenti za gradbeno dovoljenje.

 

Kljub temu pa še vsem našim prebivalcem ni omogočen dostop do javnega vodovoda,  zato nas na področju vodooskrbe čaka še mnogo dela. Trenutno pa  je dostop do pitne vode olajšan  tudi s pomočjo gasilcev, ki jo dovažajo v gospodinjstva.

 

Na  našem območju je še veliko cest, ki niso asfaltirane, za njihovo prevoznost skrbi KS na ta način, da jih vzdržujemo z gramoziranjem.

 

V teku so pridobivanja služnosti, ki so potrebna za izgradnjo ustrezne infrastrukture za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda, ki so v državnem programu opredeljena kot območja, ki morajo biti opremljena s kanalizacijo skladno z evropskimi direktivami.

 

Vsaka taka pridobitev, kot je vodovod ali asfaltiranje ceste, izgradnja javne kanalizacije, pa potrebuje na mestih, kjer so lastniki zemljišč posamezniki  podpisane služnosti (kar pa se včasih zalomi, saj želijo posamezniki, katerih k sreči ni tako mnogo), poiskati finančni koristi le  zase, s tem pa postavijo pod vprašaj potek projekta in  finančna sredstva ne le drugih, marveč tudi svoja.

 

 V oktobru lani je bil predan svojemu namenu novoizgrajeni most v Višnji vasi, s čimer se je izboljšala varnost v prometu, saj je bil stari most dotrajan in nevaren.

 

 Za  varnost naših otrok, rekreativcev in krajanov je velikega pomena tudi izgradnja pločnikov  in kolesarskih stez, za katere vemo, da bo  gradnja potekala  fazno v okviru projekta Kolesarske steze Savinjske regije. Želimo, da bi v  v doglednem času doživela uresničitev.  Prav tako pa je pomembno nadaljevanje gradnje protipoplavnih rešitev  na reki Hudinji, s katerimi bi pred poplavami obvarovali tudi poplavno ogrožen Arclin.

 

Celovite ureditve pa je potrebna tudi vežica in pokopališče. Na področju družbenih dejavnosti smo v Vojniku pridobili lep urejen in funkcionalen del priodrskih prostorov  v KUD Vojnik.

V prihodnjih proračunih pa upamo, da bo denar namenjen tudi razširitvi  same dvorane kulturnega doma in ureditvi okolice Občine.

 

V plan smo zapisali tudi ureditev ulic in avtobusnih postajališč, table za označbo krajev in naselij idr.

Iskreno smo hvaležni mnogim delovnim in vztrajnim posameznikom,  članom društev in organizacij ter zavodom, ki s svojim delom pripomorejo  k utripu in  prepoznavnosti našega kraja.

V  času praznovanja praznika KS Vojnik so se zvrstile številne raznovrstne prireditve, ki so potekale v soorganizaciji z društvi v našem kraju.

 

Košarkaški klub Vojnik je organiziral  20. turnir trojk, Mladinsko društvo športni dan, ZB za vrednote NOB spominsko slovesnost pri Olčjek ter pohod v Lačno vas, otroci in zaposleni Vrtca  Danijelov levček delavnice na igrišču pod šotorom, Vrtec Mavrica Pozdrav poletju, Planinsko društvo pohod na Uršulo nad Dramljami, DU Vojnik meddruštveno in medobčinsko tekmovanje v streljanju z zračno puško in tekmovanje v ruskem kegljanju ter srečanje starejših krajanov s proslavo ob 60-letnici delovanja Društva upokojencev Vojnik, teniški klub predstavitev šole tenisa in teniški turnir, gasilci so sodelovali pri pikniku Katrce in delih v šotoru,šolarji s svojimi mentorji pa so sodelovali na prireditvah ob  spominski slovesnosti pri Olčjek, ob 60- letnici društva upokojencev s svojo točko pa so  nastopili tudi na prireditvi ob podelitvi krajevnih priznanj,  Turistično društvo  je pripravilo voden ogled po poteh  Vojniških cerkva in  Strelsko društvo tekmovanje v Doliču.

 

Na prireditvi v kulturnem domu pa smo ob programu  s pomočjo Marka Zdovca, Vesne  Prevoršek, Pevskega zbora zaposlenih OŠ Vojnik z zborovodkinjo Emilijo Kladnik Sorčan, recitatorjev Urške in Uroša Jurgec, Folklorne skupine  OŠ Vojnik pod vodstvom gospe Milanke Kralj, napovedovalke prireditve Urške Koželj praznovali  vez med preteklostjo,  prihodnostjo in časom, v katerem živimo, saj je kljub gospodarski krizi in pomanjkanju vrednot vredno nameniti čas sedajosti, ki je  naša, z vsemi čarobnimi možnostmi bivanja in delovanja.  Včerajšnji dan je s svojimi napakami, izgubljenimi priložnostmi in polomijami za zmeraj izgubljen, a iz njegovih naukov lahko črpamo znanje za danes in jutri, ki pa je obljuba, skrita pod tančico prihodnosti  z nam nejasnimi znamenji.  Toda ta sedanjost, danes, trenutek, ki se pojavijo s prvo jutranjo uro, so realnost, dragocena lastnina, na kateri slonijo naša bodoča sreča in uspeh ali beda in neuspeh, če je ne bomo znali pravilno izkoristiti, "saj na ta dan oblikujemo našo usodo in tkemo njeno mrežo."

 

 V tkanje mreže skupnega dobrega, skrbi za starejše, sočloveka, mlajše generacije so z močnimi vezmi vpleteni  nagrajenci, ki  so za svoja prizadevanja prejeli priznanja krajevne skupnosti.  Za njihovo dolgoletno uspešno delo  smo jim podelili priznanja in izrekli velik hvala.

BRANKO ZUPANC

Za njegovo dolgoletno človekoljubno delo v gasilstvu.

 

G. Branko je stopil v gasilske vrste že pred pol stoletja. Njegova širokosrčnost pa se je pokazala v poplavah, ki so prizadele Vojnik. Nesebično je pomagal sokrajanom v teh težkih trenutkih, čeprav je tudi sam preživljal enako usodo.

 

Svoje navdušenje nad delom v gasilskih vrstah in čut za pomoč sočloveku  je prenesel tudi na družino. Vedno je pripravljen na pomoč tako pri organizaciji prireditev, kot pri ostalem delu v društvu.

 

TRENERJA  KOŠARKARSKEGA KLUBA VOJNIK, GA. MATEJA OPRČKAL IN ROBERT SUHOLEŽNIK

Za njuno predano delo z mladimi ter uspehe na področju košarke.

 

Z otroki  se trudita ne samo s športnega vidika, ampak tudi  na psihološko-vzgojnem področju, saj sta marsikomu  zaupnika, ki  jim pomagata reševati tudi osebne dileme. Na ta način sta mnogo otrok navdušila za šport - košarko, da bodo tudi kasneje v prostem času imeli kaj početi in ne bodo samo sedeli za računalniki, pred televizorji ali v lokalih. Zadnja tri leta se je zaradi kvalitetnega dela, reda in dobrih rezultatov masovnost v mlajših kategorijah v klubu zelo povečala,  klub pa je v Sloveniji prepoznaven kot eden najkvalitetnejših pri delu z mladimi.

 

Za to sta v veliki meri zaslužna Mateja Oprčkal in Robi Suholežnik, ki s kvalitetami dobrih trenerjev in  z  rezultati na tekmah širita  dober glas o klubu daleč naokrog.

 

LUDVIK STOPAR

Za dolgoletno človekoljubno delo pri društvih in v kraju.

 

Izobraževal  se je ob delu in že zelo zgodaj čutil potrebo, da pomaga ljudem. Pri tem mu je bila vzor mati. V Vojniku se je zapisal gasilcem  in z vsem srcem cela tri desetletja delal ne samo po gasilski, pač pa tudi po socialno – humanitarni plati. Nikoli ne odreče pomoči sosedom, ko je treba koga odpeljati k zdravniku ali na kakšno kontrolo v bolnico.

 

Energijo si nabira v planinah, saj je navdušen planinec, član več planinskih društev. Ker ima rad lepo naravo, se vedno vključi  tudi kot prostovoljec pri čistilnih akcijah v krajevni skupnosti. Čeprav vemo, da prostovoljci svojega dolgoletnega  človekoljubnega  poslanstva  ne opravljajo zaradi svojih koristi, zato je lepo, da njihovo delo opazimo. Člani Sveta KS Vojnik so Ludvikovo delo opazili, zato smo  se mu s priznanjem  za njegovo delo zahvalili.

 

DRUŠTVO UPOKOJENCEV VOJNIK

S  posebnim priznanjem  za vloženo delo pri ureditvi prostorov ter skrbi za sočloveka.

 

Društvo upokojencev Vojnik s preko 1000 člani  iz vseh treh krajevnih skupnosti poleg svojih rednih dejavnosti skrbi tudi za svoj »dom« oz. prostore, kjer se zbirajo in načrtujejo svoje aktivnosti. Šele pred nekaj leti so ponovno postali lastniki celotne stavbe v trgu, ki je iz stare in zapuščene hiše postala ena lepših stavb v starem delu Vojnika.  S prostovoljnim delom, s svojimi sredstvi in dobro voljo je mnogim generacijam uspelo ohraniti še en delček kulturne dediščine. 

 

Društvo je bilo ustanovljeno pred 60 leti, sedanji predsednik pa je g. Ivan Robačer. Skrbijo, da se tudi starejši ljudje lahko udeležujejo raznih aktivnosti: od petja v pevskem zboru, različnih športnih aktivnosti do prijetnih izletov in srečanj. Društvu upokojencev ob 60-letnici iskreno čestitamo in jim želimo še veliko delovnega elana.

 

Naši nagrajenci so dokazali, da je edina možnost življenja rast, s krajšimi obdobji počitka. Njihova dejanja so zrastla kot rodovitno drevo - njim in drugim v veselje.

                                      Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

 

Prireditve v času praznovanja praznika KS  in druženja po njih so namenjena vsem, zato Vas, spoštovani sokrajani in sokrajanke, iskreno vabim, da se jih udeležujete, tudi če vabila niso naslovljena osebno na vas.

 

                                                                                      Lidija Eler Jazbinšek

 

 

 

 

 
0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 116
Izšla: 21.09.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Oktober 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1
23.10.2017
Danes ni dogodkov.
25.10.2017 | Tečaji in delavnice
Delavnica Repair Cafe
26.10.201 | Ostalo
Komemoracija v Novi Cerkvi
27.10.2017 | Ostalo
Komemoracija na Frankolovem
27.10.2017 | Ostalo
Komemoracija v Vojniku
27.10.2017 | Kultura
Letni koncert Arclinskih fantov
28.10.2017 Ni kategorije
SLOVENSKO DALMATINSKI VEČER
31.10.2017 | Ostalo
Komemoracija na Stranicah
25.10.2017 | Tečaji in delavnice
Delavnica Repair Cafe
26.10.201 | Ostalo
Komemoracija v Novi Cerkvi
27.10.2017 | Ostalo
Komemoracija na Frankolovem
27.10.2017 | Ostalo
Komemoracija v Vojniku
27.10.2017 | Kultura
Letni koncert Arclinskih fantov

Bodite prvi pri oddaji mnenja.