Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

V parku pri graščini je prijetno dišalo ...

Seveda je dišalo, saj se je v soboto, 14. septembra 2013, na Frankolovem že tretjič kuhal golaž. Golaž je jed, ki ga največkrat postrežejo na večjih prireditvah, saj je najboljši tisti, ki se kuha v kotlu z veliko mesa in čebule ter začimb. Ni pa dovolj samo to, potrebna sta še veselje in ščepec skrivnosti, ki ju vsak kuhar po svoje vmeša v vanj. Ta vonj, ki se je širil med starimi kostanji graščinskega parka, posebno pa intenziven je bil ob koncu kuhanja, je privabil veliko obiskovalcev, tako da ga je v trenutku zmanjkalo.

Kot je že običaj, smo povabili skupine iz občine Vojnik pa tudi od drugod, da pridejo in pokažejo, kako pa oni to delajo. Izmed deset prijavljenih skupin se jih je kuhanja lotilo osem, in sicer so se opogumili naseslednji: Turistično kulturno društvo Globoče, Društvo Dobra volja iz Pristave, Turistično društvo Nova Cerkev, društvo Talon, PGD Frankolovo. Turistično društvo Frankolovo, Bogdan Lilija ter Jure Klepec in Vanja Mramor, ki sta prišla iz Ljubljane. Da kuhanje ne bi bilo tako enostavno in bolj zanimivo, smo organizatorji letos za kurjenje pripravili drva. Ampak mojstri se tudi tega niso ustrašili, ob 9.30 so se lotili kuhanja.

Strokovna komisija v sestavi Branko Špes, Matjaž Pinter in Dušan Horvat je budno opazovala skupine in beležila točke. Prireditev je povezoval Zdenko Lednik – Maks, da pa bi skupine lahko mešale po taktu, jih je prišla vzpodbudit Joškova banda. 

 

Dan kot umit, sončen in ne prevroč je bil kot nalašč za takšno druženje.

Vsi sodelujoči so prejeli priznanja, predpasnike in prospekt društva, prve tri skupine pa so poleg zgoraj naštetega prejele tudi medalje (zlato, srebrno in bronasto) in darilne bone za kosila, ki so jih prispevali: LEJ, gostilna pri Luku iz Vojnika, ki ga vsi poznamo iz TV oddaje »Gostilna išče šefa«, Gostišče Turist Frankolovo in Gostišče Hrovat iz Ivence.

Zmagolvalni golaž so skuhale predstavnice TD Nova Cerkev. Verjetno imajo veliko skrivnosti, da jim tako dobro uspe. Drugo mesto si je »prikuhal« Bogdan Lilija, tretje pa – verjetno zaradi glasbene pomoči  Turistično kulturno društvo Globoče.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi naše prireditve, posebno pa vsem trem gostincem, ki so prispevali bone za zmagovalne skupine, strokovni komisiji, brez katere zmagolvalcev ne bi bilo, Lojzki in Hildi za dober kruh, Mesninam, napovedovalcu in seveda vsem, ki ste se prireditve udeležili.

 

                                                                                              

                                                                                                  Predsednica TD

                                                                                                  Irma Blazinšek

 

Oglejte si tudi