Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Krajevna skupnost Nova Cerkev

Vzdrževanje komunalnih objektov v KS

 

V krajevni skupnost se veliko pozornosti namenja vzdrževanju cest, saj bi drugače propadle, predvsem zaradi vremenskih razmer, še posebej v zimskem času. Gre tako za makadamske kot za asfaltirane javne poti. Zavedamo se, da je vzdrževanje strošek, ampak če se vzdržuje sproti in redno, se strošek del tudi zmanjša. V zadnjih dveh mesecih smo opravili še sanacije najnujnejših asfaltiranih javnih poti, katera so bila izvedena s strani izvajalcev. Potrebnih je še več odsekov, a te bodo morali sanirati tudi v naslednjem letu.

Prav zaradi tega si vsi želimo, da se v prihodnje asfaltira čim več cest, katere pripravljajo režijski odbori v KS. Imamo vrstni red asfaltiranja javnih poti.

 

 

Poslovno stanovanjski objekt Nova Cerkev 22

 

Na poslovno stanovanjskem objektu Nova Cerkev 22 (stavba, kjer je pošta, krajevna skupnost in stanovanja) se je sanirala streha z novo kritino, kar je bilo nujno potrebno. V tej stavbi je še v prihodnjem letu predvidena sanacija stanovanj, s katero bomo pridobili dodatno še dva prepotrebna stanovanja ter zamenjava stavnega pohištva - oken.

 

Novi pločnik proti POŠ Nova Cerkev

 

Nov pločnik z razširitvijo ceste proti osnovni šoli in večnamenski dvorani je bil nujno potreben, predvsem zaradi varne poti v šolo, večje varnosti pešcev in drugih udeležencev v prometu. Ostalo je še manjše ozko grlo od trafo postaje do centra (do Prekorškovih) v dolžini 80 m. Ta del je zahtevnejši, zato že potekajo razgovori z lastnikom zemljišča. Upamo, da bo tudi ta kmalu urejen.

 

Hvala lastniku zemljišča za prodajo in Občini Vojnik za sredstva iz proračuna.

 

Nov prehod za pešce v centru Socke

 

Tudi center Socke je dobil nov prehod za pešce, in sicer pri trgovini in avtobusni postaji. Prehod je bil nujno potreben za večjo varnost otrok in ostalih krajanov. Potrebno je še dokončati in urediti varno šolsko pot do šole.

 

Prehod za pešce v centru Nove Cerkve

 

V prejšnji številki Ogledala smo pisali o aktivnostih za ureditev prehoda za pešce v centru Nove Cerkve. Pred dnevni (v mesecu septembru 2013) smo v prisotnosti Petra Kocmuta iz Direkcije RS za ceste Ljubljana, Špele Koželj Resanovič, republiške inšpektorice za ceste, Irene Prelec iz Direkcije za ceste Ljubljana, Območne enote Celje, Toneta Preložnika, referenta za komunalo iz Občine Vojnik, in Slavka Jezernika, predsednika KS, opravili ponovni ogled lokacije za ureditev prehoda za pešce. Direkcija RS za ceste je ugotovila, da zaradi slabe vidljivosti iz smeri Nova Cerkev-Socka v samem centru Nove Cerkve prehoda ni možno urediti, zato tam ostane cona 30 km/h.

 

 

»Marof« v Novi Cerkvi

 

Gospodarski objekt »Marof« v Novi Cerkvi, last Ivana Ravnaka iz Nove Cerkve, je v zaključni fazi rušenja, kar je bilo dovoljeno s strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine, Območne enote Celje. Druga faza je sedaj sanacija obstoječih zidov ter pozidava novih in ureditev nove strehe.

 

V pritličju navedenega objekta bodo prostori za trgovino, pošto, krajevno skupnost, zobozdravstvo ter bankomat. V prvem nadstropju bodo prostori za vrtec »Danijelov levček«, v drugem nadstropju pa muzej kulturne dediščine.

 

Objekt bo zelo zanimiv, saj bodo krajani na enem mestu lahko opravili marsikaj.

 

Lastniku in investitorju se za to zahvaljujemo, pri nadaljnjemu delu mu želimo veliko uspeha z željo, da bo objekt s predvidenimi prostori urejen čim prej.

 

 

Slavko JEZERNIK,

predsednik Sveta KS

 

Foto J. Vovk

Oglejte si tudi