Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
8°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Frankolovo ima pekarno

Frankolovčani smo v tej pomladi postali bogatejši za dišečo in okusno pridobitev – v centru kraja smo v prostorih nekdanje pošte (v sklopu stavbe Gostišča Turist) dobili prodajalno kruha. Za ta korak se je odločil pekovski mojster Adi Banovšek, ki ima v svojem »fahu« dolgoletne in bogate izkušnje, vse od proizvodnje do prodaje pekovskih dobrot.
Banovškova družina si je pred 10 leti na Frankolovem zgradila lasten dom, lani pa se je zaradi spleta okoliščin preselila v Varpolje v občino Rečica ob Savinji. V naš kraj se sedaj vrača s pekovskimi dobrotami iz lastne pekarne. Banovšek z nekoliko nostalgije dodaja, da je bila odločitev za selitev sicer zadnja med možnostmi, vendar so jo zaradi nakupa že utečene pekarne kljub temu zgrabili. Z ženo Katarino sta se namreč odločila za samostojno podjetniško pot. Ustanovila sta družinsko podjetje, v njem je trenutno 9 zaposlenih, Adi ima v rokah proizvodnjo, žena pa marketing. V zadnjih 4 mesecih so poleg prodajalne v Varpolju odprli še poslovalnici na Dobrni in Frankolovem, načrtujejo pa jo tudi v Novi Cerkvi.

 

»Naša pekarna je usmerjena v ročno izdelavo, tudi žemljice delamo ročno, in kar je za potrošnike še pomembneje, naši izdelki ne vsebujejo emulgatorjev. Za pripravo kruha ne uporabljamo že vnaprej pripravljenih mešanic moke in dodatkov, ki jih je možno kupiti kjerkoli, temveč ga izdelujemo po svojih recepturah. V tem poslu je kvaliteta bistvenega pomena, hkrati pa je to tudi potrditev mojega mojstrstva. Veseli smo, da so se naši izdelki na trgu dobro prijeli. Daleč najbolj prodajan, pravzaprav naš paradni konj, je Adijev hleb, mešanica pšenične, koruzne in ržene moke. Ker tržimo lastno proizvodnjo, lahko za zelo konkurenčno ceno ponudimo zelo kvaliteten kruh,« pojasnjuje Banovšek in dodaja, da so z dosedanjo prodajo kruha na Frankolovem zadovoljni.

 

Sveže pekovske dobrote so kupcem na voljo že zgodaj zjutraj, in sicer vsak delavnik od 5. ure, ob sobotah od 6. in ob nedeljah od 7. ure dalje. Vabljeni, da se sami prepričate, da njihov slogan »Pošteno dober kruh« res drži!

 

Sonja Jakop

Foto: Jure Vovk

Oglejte si tudi