Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 24.11.2017

delno oblačno
Ponoči bo predvsem v zahodnih krajih zmerno do pretežno oblačno, več jasnine pa bo proti vzhodu, kjer bo zjutraj lahko po nekaterih nižinah nekaj megle. Jugozahodnik bo prehodno ponehal. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do okoli 6, v zatišnih legah severne Slovenije okoli -2, ob morju 10°C.
2°C | 14°C
sobota, 25.11.2017
4°C | 11°C
nedelja, 26.11.2017
3°C | 8°C
ponedeljek, 27.11.2017
-5°C | 6°C
Opozorila
Četrtek, 23.11.2017 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
2°C
14°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice

Frankolovo ima pekarno


NOVICE

| |
16.03.2014      21:12
A A

Frankolovo ima pekarno


Frankolovčani smo v tej pomladi postali bogatejši za dišečo in okusno pridobitev – v centru kraja smo v prostorih nekdanje pošte (v sklopu stavbe Gostišča Turist) dobili prodajalno kruha. Za ta korak se je odločil pekovski mojster Adi Banovšek, ki ima v svojem »fahu« dolgoletne in bogate izkušnje, vse od proizvodnje do prodaje pekovskih dobrot.


Prvi kupci.
Prvi kupci.
Deli:

Banovškova družina si je pred 10 leti na Frankolovem zgradila lasten dom, lani pa se je zaradi spleta okoliščin preselila v Varpolje v občino Rečica ob Savinji. V naš kraj se sedaj vrača s pekovskimi dobrotami iz lastne pekarne. Banovšek z nekoliko nostalgije dodaja, da je bila odločitev za selitev sicer zadnja med možnostmi, vendar so jo zaradi nakupa že utečene pekarne kljub temu zgrabili. Z ženo Katarino sta se namreč odločila za samostojno podjetniško pot. Ustanovila sta družinsko podjetje, v njem je trenutno 9 zaposlenih, Adi ima v rokah proizvodnjo, žena pa marketing. V zadnjih 4 mesecih so poleg prodajalne v Varpolju odprli še poslovalnici na Dobrni in Frankolovem, načrtujejo pa jo tudi v Novi Cerkvi.

 

»Naša pekarna je usmerjena v ročno izdelavo, tudi žemljice delamo ročno, in kar je za potrošnike še pomembneje, naši izdelki ne vsebujejo emulgatorjev. Za pripravo kruha ne uporabljamo že vnaprej pripravljenih mešanic moke in dodatkov, ki jih je možno kupiti kjerkoli, temveč ga izdelujemo po svojih recepturah. V tem poslu je kvaliteta bistvenega pomena, hkrati pa je to tudi potrditev mojega mojstrstva. Veseli smo, da so se naši izdelki na trgu dobro prijeli. Daleč najbolj prodajan, pravzaprav naš paradni konj, je Adijev hleb, mešanica pšenične, koruzne in ržene moke. Ker tržimo lastno proizvodnjo, lahko za zelo konkurenčno ceno ponudimo zelo kvaliteten kruh,« pojasnjuje Banovšek in dodaja, da so z dosedanjo prodajo kruha na Frankolovem zadovoljni.

 

Sveže pekovske dobrote so kupcem na voljo že zgodaj zjutraj, in sicer vsak delavnik od 5. ure, ob sobotah od 6. in ob nedeljah od 7. ure dalje. Vabljeni, da se sami prepričate, da njihov slogan »Pošteno dober kruh« res drži!

 

Sonja Jakop

Foto: Jure Vovk




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 116
Izšla: 21.09.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
November 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2
23.11.2017 | Tečaji in delavnice
Popravi in ponovno uporabi
23.11.2017 | Tečaji in delavnice
Izdelava adventne dekoracija
23.11.2017 | Ostalo
Prvi večer v kašči 2017/2018
24.11.2017 | Družabni dogodki
Prireditev odpade: MUZIKL ALPSKA SAGA
29.11.2017 | Tečaji in delavnice
Delavnica Repair Cafe
01.12.2017 | Ostalo
Izdelovanje venčkov
23.11.2017 | Tečaji in delavnice
Popravi in ponovno uporabi
23.11.2017 | Tečaji in delavnice
Izdelava adventne dekoracija
23.11.2017 | Ostalo
Prvi večer v kašči 2017/2018
24.11.2017 | Družabni dogodki
Prireditev odpade: MUZIKL ALPSKA SAGA
29.11.2017 | Tečaji in delavnice
Delavnica Repair Cafe

Bodite prvi pri oddaji mnenja.