Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za četrtek, 29.06.2017

delno oblačno
V prvem delu noči bodo nevihte s krajevnimi neurji od zahoda zajele večji del Slovenije, v drugem delu noči pa prehodno povečini ponehale.
16°C | 25°C
petek, 30.06.2017
11°C | 26°C
sobota, 01.07.2017
15°C | 25°C
nedelja, 02.07.2017
12°C | 25°C
ponedeljek, 03.07.2017
11°C | 26°C
Opozorila
Sreda, 28.6.2017 ob 18h
Do sredine noči so ob nevihtah še možna krajevna neurja. Močni sunki zahodnega vetra in nalivi bodo ob prehodu hladne fronte najprej (okoli 22. ure) zajeli obalo, nato pa v približno treh urah prešli vso Slovenijo.
16°C
25°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice

Frankolovo ima pekarno


NOVICE

| |
16.03.2014      21:12
A A

Frankolovo ima pekarno


Frankolovčani smo v tej pomladi postali bogatejši za dišečo in okusno pridobitev – v centru kraja smo v prostorih nekdanje pošte (v sklopu stavbe Gostišča Turist) dobili prodajalno kruha. Za ta korak se je odločil pekovski mojster Adi Banovšek, ki ima v svojem »fahu« dolgoletne in bogate izkušnje, vse od proizvodnje do prodaje pekovskih dobrot.


Prvi kupci.
Prvi kupci.
Deli:

Banovškova družina si je pred 10 leti na Frankolovem zgradila lasten dom, lani pa se je zaradi spleta okoliščin preselila v Varpolje v občino Rečica ob Savinji. V naš kraj se sedaj vrača s pekovskimi dobrotami iz lastne pekarne. Banovšek z nekoliko nostalgije dodaja, da je bila odločitev za selitev sicer zadnja med možnostmi, vendar so jo zaradi nakupa že utečene pekarne kljub temu zgrabili. Z ženo Katarino sta se namreč odločila za samostojno podjetniško pot. Ustanovila sta družinsko podjetje, v njem je trenutno 9 zaposlenih, Adi ima v rokah proizvodnjo, žena pa marketing. V zadnjih 4 mesecih so poleg prodajalne v Varpolju odprli še poslovalnici na Dobrni in Frankolovem, načrtujejo pa jo tudi v Novi Cerkvi.

 

»Naša pekarna je usmerjena v ročno izdelavo, tudi žemljice delamo ročno, in kar je za potrošnike še pomembneje, naši izdelki ne vsebujejo emulgatorjev. Za pripravo kruha ne uporabljamo že vnaprej pripravljenih mešanic moke in dodatkov, ki jih je možno kupiti kjerkoli, temveč ga izdelujemo po svojih recepturah. V tem poslu je kvaliteta bistvenega pomena, hkrati pa je to tudi potrditev mojega mojstrstva. Veseli smo, da so se naši izdelki na trgu dobro prijeli. Daleč najbolj prodajan, pravzaprav naš paradni konj, je Adijev hleb, mešanica pšenične, koruzne in ržene moke. Ker tržimo lastno proizvodnjo, lahko za zelo konkurenčno ceno ponudimo zelo kvaliteten kruh,« pojasnjuje Banovšek in dodaja, da so z dosedanjo prodajo kruha na Frankolovem zadovoljni.

 

Sveže pekovske dobrote so kupcem na voljo že zgodaj zjutraj, in sicer vsak delavnik od 5. ure, ob sobotah od 6. in ob nedeljah od 7. ure dalje. Vabljeni, da se sami prepričate, da njihov slogan »Pošteno dober kruh« res drži!

 

Sonja Jakop

Foto: Jure Vovk




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vojnik!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Ogledalo
Številka: 115
Izšla: 19.06.2017
Poglej Pdf

Bodite prvi pri oddaji mnenja.