Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Lepo vreme privabilo številne obiskovalce

V soboto, 16. avgusta je na starem prelazu Ljubelj potekal že 12. EU ples brez meja. Organizatorja, Občina Tržič in Mestna občina Borovlje, sta ob organizacijski podpori dr. Mirka Silva Tischlerja, novega lastnika koče na starem Ljubelju, kljub slabi vremenski napovedi pripravila tradicionalno družabno srečanje.

K sreči nam je bilo vreme naklonjeno in že ob 10. uri je na starem prelazu v sončnem vremenu uradnemu delu prisluhnilo lepo število obiskovalcev.

 

Zbrane sta pozdravila župan mag. Borut Sajovic in prvi podžupan Borovelj, g. Christian Gamsler. Dvojezično besedno bogoslužje je z boroveljskim župnikom daroval gospod David Jensterle, za kar se mu najlepše zahvaljujemo. Za že tradicionalno odlično gostinsko ponudbo so poleg boroveljskih gostincev poskrbeli Gostilna Ankele, Bistro Školjka in Koča na starem Ljubelju. Ob zvokih skupine mladih glasbenikov Rosental Express iz Borovelj je že opoldan zaplesala množica obiskovalcev s sončne in senčne strani Karavank, katerim so se kasneje pridružili še pohodniki, ki so na stari Ljubelj prispeli v popoldanskih urah.

 

Ples na starem Ljubelju dokazuje, da je meja res le še črta na zemljevidu in da poleg nakupovanja in zaposlovanja preko Ljubelja na vrednosti pridobivajo tudi druge vrednote: medsebojno sodelovanje in prijetno medsosedsko druženje.

Oglejte si tudi