Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Predstavitev pesniške zbirke "Skoz' to okno gledam svet in svet me použiva skozenj"

V okviru Tedna ljubiteljske kulture, ki je po vsej državi potekal med 15. in 22. junijem, so igralci Mladinskega gledališča Tržič - humoristične skupine SMEH na intimnem literarnem večeru predstavili pesniški prvenec svojega kolega Davida Ahačiča.
Mladinskemu gledališču so se, kot je povedal režiser Boris Kuburič, že v začetku pridružili tržiški recitatorji, vendar v skoraj štirih desetletjih delovanja ni nobeden izmed članov posegel tudi po ustvarjanju umetniške besede. To je praktično veljalo do zaključka leta 2013, ko je MGT izdalo zbirko pesmi svojega člana.

 

Marina Bohinc, Marija Bohinjec, Jana Kus, Janez Kikel, Boris Kuburič in avtor so v torek, 17. julija ob 21. uri v Paviljonu NOB v Tržiču, z izbrano odrsko besedo predstavili del objavljenih pesmi, občinstvo pa je v umetniško doživetje pospremila glasbena gostja, flavtistka Anja Dolinar. Kratek premislek o Ahačičevi poeziji je pripravila Dragica Breskvar Vesković, upokojena svetovalka za literarno dejavnost na Javnem skladu RS za kuturne dejavnosti.

 

Zbirko pesmi lahko po ceni 5€ kupite v pisarni ZKO Tržič (Cankarjeva 1).

Oglejte si tudi