Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Srečanje bolnikov in starejših

Župnijska Karitas Križe na nedeljo svete Trojice že tradicionalno pripravlja srečanje za ostarele, bolne in invalide. Letos se jih je vabilu odzvalo daleč največ - preko 50!
Če imamo kristjani srce odprto za božji nagovor, potem moramo imeti odprte tudi oči za solze, ušesa za krike in srce za stisko svojega bližnjega. Župnijska Karitas Križe se odloča za veselje v Kristusu, ki ga neprestano delimo z našimi bližnjimi, v stiskah ali opogumljajočih družabnih srečanjih.

 

Na nedeljo svete Trojice, 15. junija, smo k bogoslužju povabili starejše župljane in varovance Doma Petra Uzarja iz Bistrice. Med mašo so lahko prejeli krepčilni zakrament bolniškega maziljenja, po obredu pa smo si privoščili prijazen klepet ob dobro obloženih mizah v župnišču. Letos se je vabilu odzvalo preko 50 župljanov, največ doslej, zato smo sodelavci Karitas s predsednikom, župnikom Ivom Kožuhom, in tajnico dr. Hermino D. Krese prepričani, da bodo takšna in podobna srečanja tudi v prihodnje osrečujoča in blagoslovljena.

Oglejte si tudi