Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
0°C
JUTRI
14°C
-2°C
Oceni objavo

Oratorij 2014 . Na tvojo besedo

Bližajo se počitnice, in ponovno vas vabimo, da se animatorjem župnije Križe pridružite na letošnjem, že devetem oratoriju. Zgodba Oratorija 2014 Na tvojo besedo govori o življenju apostola Petra.
Petra spoznamo kot preprostega ribiča, ki na Jezusovo besedo postane ribič ljudi. Kljub lastnim slabostim postane Peter zaradi Jezusovega klica apostol in zgled trdne vere. Petra bomo spoznavali predvsem skozi oratorijsko zgodbo, ki jo je letos napisal gledališki igralec Gregor Čušin.

 

Apostol Peter je bil prvi papež, torej je papež Frančišek njegov naslednik. S svojo preprostostjo pušča močno sled v današnji Cerkvi, zato bomo z otroki skušali odgovoriti tudi na vprašanje: Kaj pomenita papež in katoliškost Cerkve?Obenem pa se bomo zabavali ob petju, igrah in ustvarjalnih delavnicah.

 

Oratorij je cerkveni program, na katerem otroci kvalitetno preživljajo počitniške dni in skušajo na vsakem koraku ozreti obličje Očeta, ki ni zatohel duh, ujet v cerkvene zidove, temveč živi Bog, katerega oko bedi nad vsakim izmed nas. Lansko leto se je projekta udeležilo 80 otrok, ki so skupaj z 21 mladimi animatorji pod vodstvom Davida Ahačiča in župnika Iva Kožuha odkrivali, na kakšne načine vse Bog spremlja naša življenja. Sporočilo so organizatorji dopolnili z vsakodnevnimi obiski v župnijski cerkvi, z »velikimi« igrami, z delavnicami ter nenazadnje z izletom »v neznano«, tokrat k sv. Lovrencu nad Žirovnico in na kopanje na Šobec.

 

Informacije in prijave v župnišču ali v cerkvi (v zvezi z mašo).

Oglejte si tudi