Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Najlepše ljubezensko pismo posvečeno mami in domovini

V petek, 6. novembra 2015 je bila v Kulturnem domu v Preddvoru prireditev, ki jo je pripravilo KD Josipine Turnograjske v sodelovanju z Občino Preddvor. Na njej je predsednica društva ddr. Mira Delavec Touhami razglasila letošnje nagrajence razpisa "Najboljše ljubezensko pismo med mladimi v RS za leto 2015". Udeležili so se ga mladi iz različnih koncev Slovenije.
Med osnovnošolci so nagrado za najlepše ljubezensko pismo izmed 277 prispelih na razpis,  prejeli učenci OŠ Josipa Vandota iz Kranjske Gore, ki so pismo napisali skupaj. Najprej je vsak učenec v razredu napisal eno kitico, potem pa so jih združili v hvalnico lepi deželi Kranjski in jo na prireditvi tudi predstavili na čisto poseben način. V originalni verziji je bilo pismo dolgo kar meter in pol. Drugo nagrado je osvojila Iva Kovačič iz OŠ Brežice, tretje najboljše ljubezensko pismo med osnovnošolci pa je napisala Lana Šeško iz OŠ Ledina. 

Ganljiva, zanimiva, z bogatim besednim zakladom in globokim sporočilom, so bila tudi ljubezenska pisma srednješolcev. Na razpis jih je prispelo 77. Nagrado za najlepšega je prejela Anastasia Carai iz Celja. Pismo je namenila svoji mami in njeni neizmerni ljubezni. Upa, da ji bo všeč, saj ji ga do prireditve še ni prebrala. Drugo nagrado je prejel Brin Jenčič Novak iz Dobrove, tretje pa Tara Fabčič iz Ajdovščine.  


Pri ocenjevanju pisem so ddr. Mira Delavec Touhami, Jerneja Jezernik in Saša Pivk Avsec ocenjevale tako obliko pisma, prvoosebno pripovedovanje, najbolj pomembna pa je bila izvirnost in bogastvo besedišča.


Oglejte si tudi