Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Novo gasilsko vozilo v Vintarjevcu

Kljub pustemu in deževnemu dopoldnevu je bilo v soboto, 23. maja, v Vintarjevcu, nadvse slovesno. Potekale so še zadnje priprave na uradni prevzem novega gasilskega avtomobila. Da je sreča na strani hrabrih, vztrajnih in pogumnih se je izkazalo tik pred začetkom popoldanske slovesnosti, ko je posijalo tudi sonce.
PGD Vintarjevec je bilo ustanovljeno leta 1987. Prvo rabljeno Petrolovo vozilo so vaščani kupili in ga tudi sami  predelali, prav tako pa sta bila rabljena tudi naslednja dva, katera so kupil od kolegov PGD Kostrevnica in PGD Sava. Pred sedmimi leti so svoje potrebe in želje po novem vozilu zaupali GZ Šmartno in so se tudi po dogovoru z Občino Šmartno  odločili za pričetek zbiranja sredstev. Glede na majhnost društva, društvenega objekta in kraja, ter na razpršenost zaselkov in hribovitega okolja, so sklenili, da bi bilo najbolj uporabno manjše terensko vozilo. V kratki predstavitvi društva, njihovega dela in o poteku nakupa, je predsednik PGD Vintarjevec tov. Janez Simončič izpostavil tudi veliko veselje, ko končno v uporabo prevzemajo težko pričakovano novo gasilsko vozilo Ford Ranger GVGP-1.

Slovesnost se je pričela z gasilsko parado domačih društev GZ Šmartno in gostov, poleg domačinov in obiskovalcev pa so se je udeležili tudi šmarski župan g. Rajko Meserko, predstavnik GZS - Ljubljaske regije III tov. Slavko Jalovec, predsednik GZ Šmartno tov. Matjaž Borišek in poveljnik tov. Klemen Repovž. S prisotnimi je veselje ob novi pridobitvi v Vintarjevcu delil tudi župan g. Meserko, ki je gasilcem zaželel, da ga uporabijo v intervencijah čim manjkrat, a vedno kar se da uspešno, obenem pa se je zahvalil tudi svojemu predhodniku g. Milanu Izlakarju za dobro in korektno sodelovanje ter podpiranje plemenitih idej. Enakih želja sta bila tudi tov. Slavko Jalovec in tov. Matjaž Borišek; tov. Jalovec je najprej izpostavil pomen tovarištva v gasilskih vrstah, saj si gasilci med seboj, posebej še na intervencijah, brezpogojno zaupajo, obenem pa je poudaril, da je Vintarjevec dokaz, da kraj kljub svoji majhnosti in samo ob pravih odločitvah lahko pride do takšne posodobitve. Dobrim željam se je pridružil tudi tov. Borišek, ki je položil na srca članov društva, naj se čim bolj izobražujejo in urijo, saj bodo le tako lahko trdno držali in vodili mlado društvo tudi v naprej. S prošnjo k zavetniku gasilcev Sv. Florjanu, pa smo se v molitvi in priprošnji za varstvo obrnili skupaj z šmarskim župnikom g. Janezom Kvaternikom, ki je novo vozilo tudi blagoslovil.

 

Brez izdatne pomoči GZ Šmartno in Občine Šmartno, ter ostalih donatorjev, sponzorjev, prizadevnih krajanov in posameznikov zagotovo v kraju ne bi bilo takšne posodobitve. Njim so predstavniki PGD Vintarjevec zahvalili s podeljenimi zahvalami in priznanji, predstavnik GZS pa je podelil najzaslužnejšim gasilcem za trud in požrtvovalnost tudi gasilska odlikovanja. V kratkem kulturnem programu so nastopili Harmonikarski Orkester Bučar in Pihalni Orkester Litija. Zagotovo slabše vreme ob tem koncu tedna v Vintarjevcu ni skalilo sreče in veselja, saj se je praznovanje nadaljevalo z gasilsko veselico. Naj novo vozilo dobro služi in naj bo uspešno na intervencijah, katerih pa si vsi želimo, da bi jih bilo čim manj.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi