Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Nova streha na Javorskem župnišču

V župniji Javorje so se v nedeljo, 2. avgusta, tamkajšnji farani zahvalili za srečno končano obnovo na prenovljenem ostrešju tamkajšnjega župnišča.
Nedeljsko sv. mašo je vodil g. Janez Kvaternik, župnik iz Šmartna pri Litiji, ki oskrbuje tudi Javorje. Po njej smo se zbrali pred župniščem, kjer je po blagoslovni molitvi župnik opravil tudi slovesen blagoslov. Ob koncu je izrazil besedo zahvale krovskemu mojstru Jožetu Roglju in njegovim sodelavcem, ter vsem faranom, ki so pomagali s svojim delom, ter za finančne darove, ki so jih in jih še bodo prispevali v namen za poplačilo stroškov. Tempo življenja nam narekuje, da obnavljamo in vlagamo tudi v materialne stvari za naše skupno dobro, obenem pa ne smemo zanemarjati tudi vlaganja v duhovne stvari, katere potrebujemo tako sami, kot tudi naša duša.

 

Slovesnost je spremljala pobožna molitev in ubrano petje domačega župnijskega zbora, po končanem bogoslužju pa smo se v prebujajoče se nedeljsko dopoldne zadržali še v prijetnem klepetu in ob dobrotah domačih gospodinj.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi