Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zahvala sestram usmiljenkam

Hčere krščanske ljubezni ali sestre usmiljenke, ki so bivale slabih sedem desetletji v naši šmarski fari, z letošnjim novembrom zapirajo pri nas redovno skupnost, katero sta sestavljali še dve sestri usmiljenki; s. Liza in s. Vlasta, ki pa s krajem ostajata še naprej povezani.
Daljnega leta 1946 so prišle sestre usmiljenke na graščino v Črni potok, kjer so pričele s svojim poslanstvom; pri njih je tu živeči človek dobil oporo, tolažbo, pa tudi oskrbo ob poškodbah, boleznih,… Aktivno so se vključile v nastajanje in delo Doma Tisje in župnijske skupnosti. Starejši farani se še danes spominjajo mnogih imen sester, ki so s svojim delom in prisotnostjo vtisnile krajem tu v šmarski dolini neizbrisen pečat.

So časi, ko v luči svetopisemskih besed apostola Mateja »Žetev je velika, delavcev pa malo«, žive tudi sestre usmiljenke, saj se s. Liza in s. Vlasta pridružujeta redovni skupnosti v Šentjakobu pri Ljubljani. Svoje delo in poslanstvo pa bosta še naprej opravljali v našem kraju: v domu Tisje in v OŠ Šmartno.

 

Slovesno zahvalno sv. mašo je v nedeljo 1. novembra 2015 vodil domači župnik g. Janez Kvaternik ob somaševanju g. Cirila Oražma. Skupaj s predstavnicami župnije, jima je župnik Janez ob besedah zahvale med drugim podaril tudi blagoslovljen kipec šmarskega zavetnika Sv. Martina, ki naj ju spominja na naš kraj. Sestre so se v besedi zahvale spomnile lepih trenutkov v Šmartnem, prijaznih srečanj in pristnih človeških odnosov ter prosile za molitveni spomin. 

 

Župljani smo sestre pozdravili z aplavzom in s srčno željo, naj njuno delo še naprej rodi bogate sadove, tudi pri njunem delu v Šmartnem ter da se še dolgo srečujemo na poteh našega kraja.

 

Uroš  Pušnik 

Oglejte si tudi