Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

DAN LJUBEZNI

Tudi v Šmartnem smo se pridružili povabilu in tako z mnogim glasbenikom po vsej Sloveniji, v soboto 23. maja ob 18. uri zapeli vsem znano pesem Dan ljubezni, s katero je skupina Pepel in kri leta 1975 nastopala na Evrovizijski popevki.
Ob 100–ti obletnici Pihalnega orkestra Logatec je prišlo do ideje, da se glasbeniki in pevci na isti dan in ob istem času povežejo po čim več krajih naše domovine ter skupaj zapojejo to znamenito pesem. Namen prireditve in druženje ob legendarni pesmi je zagotovo tudi širjenje pozitivne naravnanosti in prijetno druženje, saj je vsak dan preveč slabih novic, ki nas ne osrečujejo.

Kljub slabemu vremenu ob koncu tega tedna se je nebo nad Šmartnem zjasnilo in uro pred napovedanim nastopom je posijalo tudi sonce. Zbrali smo se pred Osnovno šolo, kjer so naključnim obiskovalcem zaigrali Šmarski Tamburaši, s pesmijo pa so se jim pridružili še nekateri člani zbora Cum anima in Fantje od fare. Ubrano je zazvenela pesem Dan ljubezni, sledile pa so ji še nekatere znane; V dolini tihi, Ruža crvena in druge.

 

Glasba je zazvenela in zaslišala se je pesem, ki se je širila po deželi z namenom, da nam spregovori; le prisluhniti ji moremo s srcem.

 

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi