Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Jubilejni koncert ženskega pevskega zbora

„V srcu ljubezen, na licih nasmeh, v duši pa pesem že 20 let.“ Takšno geslo je spremljalo koncert ob 20-letnici delovanja Ženskega pevskega zbora Društva upokojencev Slovenske Konjice, ki je bil 27. marca v Domu kulture v Slovenskih Konjicah.
Zbor je ob ustanovitvi vodil Vlado Kukovič, od začetka leta 1996 pa ga vodi Adela Pečovnik. Prva predsednica je bila Katica Marinko, za njo Ida Tepej. Zadnja leta za zbor skrbi Darinka Kavčič.

Jubilejni program ženskega zbora so obogatili gosti: Zlati konjiček - otroški pevski zbor Vrtca Slovenske Konjice (enota Slomškova) z zborovodkinjo Ireno Golob ter Moški pevski zbor Adolfa Tavčarja z zborovodjem Samom Jezovškom. Nastopili so tudi vnuki pevk. Vnukinja Zofije Voler, Enea Golob, je povezovala program, vnuka Marije Jakop – Urh in Marije Kavčič – Krištof, pa sta zaigrala na harmoniko in trobento. Za klavirsko spremljavo sta poskrbela Irena Golob in Samo Jezovšek, za spremljavo na harmoniki Marjetka Gošnak. Ženski in moški zbor sta tudi tokrat nastopila skupaj, kot mešani pevski zbor, vse to pa je prispevalo k pestrosti koncerta.

Na njem je vodja OI JSKD Slovenske Konjice Breda Slapnik pevkam podelila Gallusove značke za dolgoletno prepevanje. Konjiški župan Miran Gorinšek jim je podelil priznanje in v svojem nagovoru še posebej izpostavil velik pomen prenosa ljubezni do slovenske pesmi s starejše generacije na najmlajše. Zbor so pozdravili in mu čestitali še Olga Nezman v imenu Pokrajinske zveze društev upokojencev Celje, Anton Obrul v imenu DU Slovenske Konjice, Marija Štefančič v imenu Ženskega pevskega zbora Slovenske Konjice ter Milan Rozman v imenu Moškega pevskega zbora Adolfa Tavčarja.

Prijetno razpoloženje, ki so ga nastopajoči ustvarili, se je nadaljevalo na druženju po koncertu.

 

 


 

Oglejte si tudi