Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Preslišani upokojenci

V soboto, 21. marca, so se na zboru zbrali člani Društva upokojencev Slovenske Konjice. Po kulturnem programu, v katerem sta sodelovala Ženski pevski zbor DU Slovenske Konjice pod vodstvom Adele Pečovnik in Moški pevski zbor Adolfa Tavčarja pod vodstvom Sama Jezovška, je zbrane nagovoril predsednik Anton Obrul.
Poudaril je bogato in uspešno dejavnost društva, ki pa očitno ni dovolj: „V konjiški občini je vključena v društvo upokojencev le dobra tretjina vseh upokojencev. V našem društvu nas je bilo konec decembra lani 752.“ Kot opaža predsednik, pa tudi vodje posameznih sekcij oziroma programov, se vključuje premalo mlajših upokojencev, kar bo sčasoma ogrozilo marsikateri program. Poleg tega nekatere programe društva ogroža rastoča revščina med starejšimi. Tudi na tem področju društvo ne more veliko narediti – razen seveda, da pomaga najbolj prizadetim.

Če je kljub tem težavam društvo lani vendarle uspešno delovalo, pa to ne velja za področje aktivnega državljanstva: „Aktivnosti so zastale, saj so bile vse naše številne pobude neuspešne.“

Zbor članov društva je bil tudi priložnost za podelitev priznanj Zveze društev upokojencev Slovenije. Priznanje za dolgoletno uspešno delo v društvu je prejel Štefan Vida, malo plaketo ZDUS je prejela blagajničarka društva, vodja tekmovalnega športa, pomočnica koordinatorice programa Starejši za starejše in neutrudna ustvarjalka ročnih del ter pevka Zofka Voler. Plaketo za zasluge ZDUS je prejela Adela Pečovnik za 20-letno uspešno vodenje ženskega pevskega zbora. Priznanje in plaketi je podelil predsednik Anton Obrul.

 

 


 


 

 

 

Oglejte si tudi