Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Izobraževanje za pomoč starejšim

Med udeleženci izobraževanja društvenih koordinatorjev programa „Starejši za višjo kakovost življenja doma,“ ki ga je v Izoli pripravila Zveza društev upokojencev Slovenije, so bili tudi koordinatorji s Celjskega. Največ pozornosti so letos namenili temam, povezanim z nasiljem nad starejšimi, ter vse bolj razširjeno demenco.

4-dnevno delovno srečanje je bilo sicer tudi priložnost za temeljit pogovor o opravljenem delu v preteklem letu in o nadaljnjih smernicah programa. V Pokrajinski koordinaciji Celje so v letu 2014 prostovoljci obiskali 4972 starejših. Med njimi je bilo 1200 takšnih, ki so potrebovali pomoč in jo tudi dobili. Vseh obiskov so tako zabeležili 8.715 (v Slovenskih Konjicah 715, Celju 505), pomoči pa 2939. Največ pomoči so zagotovili kar v društvih upokojencev, ostale s pomočjo Rdečega križa, Karitasa, centrov za socialno delo in drugih.

Program „Starejši za višjo kakovost življenja doma“, ali kot mu skrajšano pravimo „Starejši za starejše“, je namenjen vsem ljudem, starejšim od 69 let. K programu pristopajo posamezna društva upokojencev, vse starejše od 69 let pa obiskujejo prostovoljci. Osnovni cilj je najti pomoči potrebne in jim tudi pomagati.

 

 

Oglejte si tudi