Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Naj športnik Goriške 2012

Športna zveza Nova Gorica je 1. februarja 2013 podelila priznanja za športne dosežke v letu 2012 najboljšim z območja šestih občin Goriške. Pravila organizatorja predvidevajo, da osrednja tri priznanja gredo v roke športnikov, ki so člani klubov z območja občin Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Brda in Kanal ob Soči. Naj športnik 2012 je postal Nejc Znidarčič (Kajak klub Soške elektrarne), naj športnica Goriške 2012 pa je postala Lucija Mlinarič (Kotalkarski klub Renče). Dolgoletna uspešna športnica na domačih in največjih mednarodnih tekmovanjih, dvakratna športnica Goriške in večkrat med najboljšimi športnicami Primorske, je tudi v letu 2012dosegla izjemne rezultate. Srebrna medalja na SP v kombinaciji, bronasta v prostem programu ter dve srebrni na EP v prostem programu in kombinaciji, so dosežki, ki potrjujejo  visoko kvaliteto in dobre obete za uspešno nadaljevanje kariere.

Priznanja so dobili tudi športni delavci - srebrno plaketo je prejel športni novinar Ervin Čurlič, bronasto pa  Robert Peršolja, predsednik NTK Letrika Šempeter-Vrtojba.

Izvršni odbor Športne zveze je posebno priznanje podelil tudi nogometašu z najdaljšim igralskim staležem na Goriškem. Gvido Uršič - Vitko je po dolgi in uspešni karieri v Šempetru, Novi Gorici in kot trener v Renčah, tudi kasneje ostal zvest nogometu. V letu 2012 je praznoval 60-letnico igranja, kar je svojevrsten rekord in prava promocija tega športa.

Oglejte si tudi