Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Društvo diabetikov Nova Gorica vabi na dan odprtih vrat

23. novembra 2012 Društvo diabetikov Nova Gorica pripravlja dan odprtih vrat, v okviru katerega bo organiziralo brezplačno meritev krvnega sladkorja, krvnega tlaka in holesterola. Prav tako bo za kronične bolnike in starejše občane omogočeno brezplačno cepljenje proti gripi in z doplačilom tudi cepljenje proti pljučnici.


Dan odprtih vrat se bo odvijal v pritličju bivše občine (Cesta Goriške fronte 11 v Šempetru) med 8. in 12. uro, ter  med 13. in 18. uro. Člani društva vabijo, da jih obiščite, da se boste prepričali o vašem zdravju. Sladkorna bolezen je epidemija 21. stoletja in vsakih 8 sekund na svetu zboli nekdo za diabetes. V Sloveniji je bolnikov preko 125.000. Sladkorna bolezen ne boli, posledice so pa zelo hude in zastrašujoče.

Kdor je ozaveščen misli modro

Ob svetovnem dnevu diabetisa, ki je 14. novembra po sklepu Svetovne zdravstvene organizacije in Mednarodne diabetične organizacije. OZN poziva vse države, da na svetovni dan opozarjajo na potrebo po izobraževanju in ozaveščanju javnosti za reševanje sladkorne epidemije. Na ta dan po celem svetu osvetljujemo v modro pomembne objekte in kulturne spomenike. Tudi Društvo diabetikov Nova Gorica se je kot že nekaj let doslej pridružilo akciji in v ponedeljek, 12. novembra 2012 v modro osvetlilo Coroninijev dvorec v Šempetru pri Gorici.

Oglejte si tudi