Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Civilna zaščita svetuje: Spremljajte dogajanje, a večjih težav ni pričakovati

Napovedanega močnega dežja ponoči ni bilo, vendar rdeči alarm za ponedeljek še ni preklican. Rdeči alarm, najvišja stopnja ogroženosti, danes velja za severozahod in jugozahod države, medtem ko je za osrednjo Slovenijo razglašen oranžni alarm. Agencija RS za okolje (Arso) je namreč danes zjutraj spremenila napoved.

Zaradi nezanesljive napovedi krajevne razporeditve padavin trenutna hidrološka napoved temelji na maksimalnih predvidenih padavinah na posameznih območjih. Danes čez dan bodo predvidoma najbolj narasle reke na jugu in zahodu države: Reka, Kolpa, reke v slovenski Istri, Vipava s pritoki, reke na območju Škofjeloško-Polhograjskega in Idrijsko-Cerkljanskega hribovja. Omenjene reke lahko poplavijo.

Civilna zaščita prebivalcem svetuje naj še naprej spremljajo dogajanje, vendar večjih težav ni pričakovati. Prebivalcem, ki so s protipoplavnimi vrečami zavarovali premoženje, svetuje, naj počakajo do preklica rdečega alarma, potem pa jih pospravijo, saj bi se sicer na svetlobi razgradile (več o skladiščenju tukaj).

Oglejte si tudi