Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Preddvorski župan gostil najstarejše občanke

Danes dopoldne je v sejni sobi občine župan Občine Preddvor Miran Zadnikar sprejel občane stare 90 in več let. Srečanja se je udeležilo devet občank, sicer pa je v preddvorski občini kar enaindvajset takih, ki se lahko pohvalijo s to častitljivo starostjo. Najstarejša med njimi je Frančiška Zorman, Krčeva mama, ki bo oktobra drugo leto praznovala 100. letnico. Županu je obljubila, da bo ob tej priložnosti zaplesala z njim.
Druženje je minilo v prijetnem vzdušju ob pesmih Pevskega zbora Josipine Turnograjske Društva upokojencev Preddvor. Klepeta in dobre volje med kosilom ni manjkalo. Večina prisotnih najstarejših občank živi doma pri svoji družini, nekaj pa jih je drugi dom našlo v Domu starejših občanov Preddvor, kjer lepo skrbijo zanje in se trudijo, da je domotožje čim manjše. Volje do življenja jim ne manjka, bolj skope so le z recepti, ki pripomorejo k tako visoki starosti. Čimbolj preprosto živeti, pravijo, veliko delati in jesti po pameti.

Poleg starostnic pa so župana obiskale tudi članice društva Gelike, ki vsako leto napletejo copatke za preddvorske novorojenčke. „Z veseljem ugotavljam, da število rojstev v Občini Preddvor narašča. V lanskem letu se je rodilo 38 otrok, od tega 22 fantkov in 16 deklet“, je povedal župan Miran Zadnikar. Gelike župana že po tradiciji obiščejo ob koncu leta in obogatijo občinsko zbirko z zalogo copatk, ki čakajo na nove lastnike. „Za izdelavo enega para potrebujemo pet ur, za občino pa smo jih spletle že več kot 380. Otroci, ki so jih prvi prejeli v dar, so danes že osnovnošolci“, je povedala Tončka Kociper, ki vodi društvo Gelika.

Srečanje se je končalo z obljubo, da se prihodnje leto ob tem času, spet srečamo.

Oglejte si tudi