Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

PRVOMAJSKO SREČANJE MISLINJČANOV V ZAVRŠAH

Planinsko društvo Mislinja je skupaj z Občino Mislinja in Kulturnim društvom Završe letos pripravilo že 31. tradicionalno srečanje planincev in Mislinjčanov v Završah nad Mislinjo. Udeležilo se ga je več kot 2000 pohodnikov in drugih udeležencev, ki so prispeli v Završe z avtomobili in kolesi.
Letošnje vreme je organizatorem postreglo z lepim sončnim vremenom. Tako se je že v zgodnjih jutranjih urah proti idiličnemu naselju v Završah vila kolona pohodnikov, ki so se tja podali iz različnih smeri (Mislinje, preko Črepiča, preko Graške gore ...).

 

Na šolskem igrišču so organizatorji že prejšnji večer pripravili vse potrebno  za ugodno počutje udeležencev srečanja. Tako so bili postavljeni tudi šotori za primer slabega vremena, pa tudi sicer je travnik med šolo in igriščem dobro služil udeležencem za spremljanje uradnega dela prireditve. Na njej je poleg Babnikove godbe, ki je pred tem poskrbela za budnico v vseh naseljih občine, sodelovala tudi folklorna skupina in moški pevski zbor Kulturnega društva Završe. Strelci so z molžnarji poskrbeli za praznično vzdušje na prireditvenem prostoru, planinci pa so pripravili in razdelili tradicionalne klobase, ki so bile na voljo brezplačno vsem udeležencem.

 

Slavnostni govornik  na srečanju je bil župan Franc Šilak, ki se v svojem govoru ni mogel izogniti aktualnim političnim dogajanjem v naši državi. Dokaj kritično je spregovoril o politikih, ki so v času osamosvojitve pripeljali našo Slovenijo v položaj, ki ni naklonjen delovnim ljudem in navadnim državljanom. Posebej je poudaril, kako pomembno je tudi v sedanjih časih spoštovati vrednote dela in tudi odločno nastopiti proti razslojevanju ljudi in s tem ustvarjati vse večje socialne razlike v naši družbi. "Vendar upanje v boljše čase obstaja, le odločneje se je treba zoperstavtiti vsem negativnim pojavom v naši družbi, s tem pa bomo tudi poskrbeli za lepšo prihodnost in perspektivo naše mladine", so bile misli, ki jih je ob koncu svojega govora iznesel župan občine.

 

Srečanje se je nadaljevalo v prijetnem druženju udeležencev ob glasbi skupine "Bratov Avbreht", nato pa so se udeležejnci počasi porazgubili po poteh, ki vodijo nazaj v dolino.

Oglejte si tudi