Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
0°C
JUTRI
10°C
-2°C
Oceni objavo

Obisk naših pobratenih planincev iz Kragujevca

Planinsko društvo PD Mislinja se je že pred leti pobratilo s planinci PD Žeželj iz Kragujevca. Sodelovanje obeh društev je vse bolj pestro, vsakoletno pa se izmenjajo tudi njihove skupine pohodnikov, ki obiskujejo slovenska in srbska pogorja.
Letos je tako  naša ekipa koncem meseca junija in prve dni julija obiskala pogorja v nekdanji BiH. Planinarili smo na Zelengori in Magliću, bili na raftingu na Neretvi, nato pa uživali  še dva dni ob bosanskem morju v Neumu. Ogledali  smo si tudi znameniti Titov bunker v Konjicu, ki je bil dolga leta zaprt za javnost.  Seveda je bilo dovolj času tudi za ogled glavnega mesta nekdanje BiH Sarajeva in Mostarja. Na pogorjih Maglića in Zelengore nas je vseskozi spremljala skupina planincev iz pobratenega Krugujevca.

 

Pred kratkim pa nas je obiskala skupina njihovih planincev v Sloveniji. Skupina, ki je štela 24 planincev, je prispela v Mislinjo 10. julija. Po uradnem sprejemu v Mislinji so se napotili v Slovej Gradec, kjer so si ogledali znamenitosti mesta miru, sprejel pa jih je tudi župan mestne občine g. Čas Andrej. Pot so nadaljevali do Grohota pod Raduho, od koder so se naslednji dan povzpeli na tega dvatisočaka. Spust do planinske koče na Loki ni bil prezahteven. Od tam  so se odpravili v Logarsko dolino in občudovali lepote tega čudovitega bisera narave. Po nočitvi na Gori Oljki  so se v soboto vrnili v Mislinjo in opravili pot od Črnega vrha do Kremžarice, naslednji dan pa smo imeli skupno srečanje planincev PD Mislinja in PD Žeželj iz Kragujevca v prostorih ŠRC Straže. Srečanje je bilo zares prisrčno in veselo. Tja je prispel tudi župan naše občine Franc Šilak in pozdravil njihove planince. Vsi so prejeli tudi skromno darilo v obliki lecetnega srca z napisom PD Mislinja, Slovenija.

 

Planinskim vodnikom našega društva, ki so spremljali skupino njihovih planincev po planinskih poteh, gre vsa zahvala za vzorno vodenje, vsem ostalim planincem, ki pa so tudi sicer pomagali pri organizaciji in izvedbi tega srečanja pa gre tudi vsa zahvala za opravljeno delo.

Oglejte si tudi