Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Prihodnji mesec prve delavnice za pripravo razvojne strategije

Delovna skupina za pripravo Strategije razvoja občine naj bi do izida Našega časopisa izbrala zunanjega izvajalca, izbor so zožili na dva ponudnika. Eden izmed njiju naj bi že prihodnji mesec z delovno skupino pripravil delavnice, na katerih bodo skupaj z občani začrtali prve smernice razvoja občine.

Delovna skupina je maja nadaljevala izbor zunanjega izvajalca, ki bo imel vlogo mentorja in koordinatorja dejavnosti, izdelal pa bo tudi strateški razvojni dokument. Podžupan Simon Strgar nam je povedal, da so prejeli štiri ponudbe, z vsemi ponudniki so opravili pogovore in izbor zožili na dva izvajalca. Njihova končna odločitev naj bi bila znana do izida Našega časopisa.
Sicer nam je Strgar zaupal, da prve delavnice načrtujejo že prihodnji mesec: »Na prvi bomo predstavili projekt v celoti, kakšni so časovni okviri, katera metodologija in tehnike se bodo uporabile.« Občani na delavnicah ne bodo le poslušalci, temveč se bodo dejavno vključili v pripravo dokumenta. »Z moderatorjem bomo ob tako imenovanem brainstormingu nanizali mnenja o tem, kako mi, občani, vidimo občino čez 10 oziroma 20 let.« Kdaj bodo potekale delavnice, bodo objavili na občinski spletni strani oziroma na oglasnih deskah, občane bodo o tem obvestili tudi z letaki.

 

V. L. 

Oglejte si tudi