Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Pozor, v uporabi je nov radar!

Skupna občinska uprava Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Vrhnika, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Gorenja vas - Poljane, Žiri, Borovnica, Log - Dragomer in Horjul, bo odslej poleg že obstoječega stacionarnega merilnika hitrosti, uporabljala tudi nov stacionarni merilnik hitrosti motornih vozil, ki se od starejšega razlikuje predvsem v tem da je bistveno manjši. Ob meritvah bo postavljen na trinožnem stojalu, ter tako bolj prilagodljiv pri postavitvi na mestih kjer ne moremo uporabljati starega merilnika ki je nameščen v osebnem vozilu. Uporabljati se bo pričel v mesecu maju.

 

Nov samodejni merilnik hitrosti se bo prioritetno uporabljal na krajih kjer zaradi neprimernih parkirnih mest ne moremo uporabljati starega merilnika, ki je vgrajen v vozilu Fiat Panda. Kraji kjer bo uporabljen nov samodejni merilnik so tako predvsem centri naselij, kraji v bližini šol, vrtcev, cerkva ter ostalih objektov kjer je večje število pešcev in kolesarjev, oziroma kraji kjer je povečana prisotnost najbolj ranljivih kategorij udeležencev v cestnem prometu.

 

Mesta merjenj bodo izbrana skupaj s predstavniki Svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, predstavniki občin, policisti, ter tudi na podlagi predlogov občanov.

 

Predvideva se, da bodo z novim sistemom še bolj učinkovito varovane najbolj ranljive skupine udeležencev v cestnem prometu, ter da bo nov radar prispeval k dvigu kvalitete bivanja občanov, saj je hitrost po vseh kazalnikih eden izmed poglavitnih razlogov za hujše prometne nesreče v naseljih.

Oglejte si tudi