Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Novi občinski svet začenja, župan pa le nadaljuje delo

Dobrova, 5. november – Na ustanovni seji se je sestal novi občinski svet Občine Dobrova - Polhov Gradec, župan Franc Setnikar pa le nadaljuje svoje delo.
Ustanovno sejo je s pozdravom začel sklicatelj seje, stari in hkrati novi župan Franc Setnikar. Sprva je vsem novoizvoljenim svetnikom predstavil gradivo, znotraj katerega so za dobo mandata prejeli tudi prenosni računalnik. Nato so spoznali ali le obnovili navodila in delovanje sistema za glasovanje, ki so ga uspešno uporabljali že na tokratni seji.

O izidu glasovanja za člane občinskega sveta ter o rezultatu volitev za župana, ki so potekale 5. oktobra, je poročal namestnik predsednika občinske volilne komisije Did Mušinovič. V poročilu je navedel, da je v volilni imenik na območju občine vpisanih 5958 volivcev, od katerih je svoj glas za listo oziroma župana oddalo 2782 volilnih upravičencev, kar je nekaj več kot 46,6 %. Glede na prejeto število glasov so bili v občinski svet izvoljeni naslednji predstavniki list oziroma političnih strank: Irma Kavčič in Matjaž Dolinar kot predstavnika Nove Slovenije – krščanski demokrati (NSi); Robert Oblak, Ana Zorc in Valentin Tominc kot predstavniki Slovenske demokratske stranke (SDS); Marjan Pograjc kot predstavnik Liste za razvoj in prihodnost; Franc Rejec, Tončka Dolenc, Stanislav Dvanajščak, Sonja Škof, Bojan Demšar, Marjeta Urbančič, Anton Zibelnik in Ana Žerovnik kot predstavniki Liste za napredek; Anton Potočnik kot predstavnik Stranke Mira Cerarja (SMC); Andreja Grabner kot predstavnica Slovenske ljudske stranke (SLS). Za župana pa je bil ponovno izvoljen Franc Setnikar, ki je prejel 2144 oziroma 78,42 % glasov. Poročevalec je še povedal, da je delo potekalo brez posebnosti, vsem izvoljenim pa čestital za izvolitev. Nato je besedo predal najstarejšemu izvoljenemu svetniku, Antonu Potočniku, ki je vodil ustanovno sejo. Sledilo je imenovanje tričlanske mandatne komisije, ki je pripravila predlog potrditve mandatov svetnikov in ugotovitve izvolitve župana, kar so svetniki soglasno potrdili. Župan Franc Setnikar se je po imenovanju vsem zahvalil za zaupanje ter poudaril, da si želi konstruktivnega delovanja, ki bo v dobrobit vseh občanov in občank. »Zavedati se je treba, da tu nismo zaradi nas samih, pač pa smo izvoljeni od ljudi, ki od nas pričakujejo odgovorno delo, ki bo le s konstruktivnim sodelovanjem lahko uspešno,« je zaključil župan. Na ustanovni seji so potrdili še stalno tričlansko komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter zaključili uradni del.

Ob koncu seje je bilo iz ust novoizvoljenih svetnikov slišati še nekaj pobud in vprašanj, kar je nakazalo, da lahko v prihodnje pričakujemo nekoliko bolj dinamično delo občinskega sveta, kot smo ga bili vajeni v preteklem mandatu.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi