Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Šola je pokala po šivih …

Osnovna šola Danila Lokarja iz Ajdovščine je šola, v kateri poudarjajo sodelovanje med učenci, starši in učitelji. V skupnem prizadevanju za lepšo prihodnost in lažje šolanje mnogih socialno ogroženih učencev, je v bil v preteklem vikendu organiziran šolski Miklavžev sejem, na katerem so se zbirala sredstva za šolski sklad. Otvoritev sejma se je začela z novoletno prireditvijo.
Aktiv učiteljic in učiteljev Osnovne šole Danila Lokarja že tretje leto zapored skrbi za uspešno nabiranje sredstev za šolski sklad, iz katerega se financirajo razne plačljive dejavnosti, ki si jih sicer nekatere družine (in posledično učenci) ne bi mogli privoščiti. »Učenci naše in vseh drugih šol si zaslužijo brezskrbno in srečno otroštvo!« poudarja aktiv učiteljev, ki si je v letošnjem letu zastavil nalogo priprave Miklavževega sejma. Ta naj bi popestril prihajajoče praznične dni in poskrbel za prijetno vzdušje cele šolske skupnosti, kljub stiski ljudi, ki se je na dan dogodka tudi v Ajdovščini prelila na ulice.

Prireditev je bila zabavne in dobrodelne narave. Program je vseboval nastope izjemnih šolskih pevskih zborov, Nižaji in Višaji, mlajše in starejše skupine mažoretk, dramske skupine, plesne skupine,  glasbenih solistov, baletk in prisrčnih povezovalcev programa. Prav tako kot program pa je bila razgibana in raznovrstna ponudba izdelkov, ki so jih izdelali učenci pri pouku, interesnih dejavnostih ali med podaljšanim bivanjem. Precej izdelkov so izdelali tudi učitelji sami in s tem izkazali svojo pripravljenost pomagati. Z izdelki 'za srčno ceno' so obdarili slehernega posameznika, ki je namenil donacijo za šolski sklad.

Prireditev in dobrodelni duh sta pritegnila neverjetno število obiskovalcev, ki so se odzvali vabilu in prispevali sredstva. Učence in delavce šole sta prijetno presenetili tudi večji donaciji podjetij BIA Separations d. o. o. iz Ajdovščine, ki je skladu namenilo 1000 €, ter Slikopleskarstvo Oblak, ki je doniralo 500 €.

Osnovna šola Danila Lokarja je kljub izjemnim rezultatom, ki jih dosega na področnem in državnem nivoju, v stiski. To občani Ajdovščine vedo že vrsto let. Letošnje odprtje novozgrajene šole je žal ostala del sanj in razbitih upanj celotne šolske skupnosti. Delavci šole se kljub vsemu trudijo in z uspehi na raznih področjih dokazujejo, da se z veliko vloženega truda da kvalitetno delati tudi v nekoliko slabših pogojih. Vsakodnevno pa ugotavljajo, da bo brez nove šole kvaliteten šolski program težko obdržati.

Eden od dokazov za to je stiska, ki je vrgla senco na skrbno načrtovan Miklavžev sejem. Veselje nad velikim številom obiskovalcev se je na prireditvi sprevrglo v zadrego nastopajočih, mentorjev in obiskovalcev.

Aktiv organizatorjev dogodka: »Ves trud otrok in učiteljev je bil omajan, ko smo videli, da je gostov preveč in so se zato morali drenjati v pretesnem prostoru in so le s težavo spremljali program.  Dogodek smo izpeljali v največjem šolskem prostoru, a je premajhen za množične prireditve.


Delavci šole se v svojem in v imenu učencem vsem, ki so obiskali našo prireditev in prispevali sredstva v šolski sklad, iskreno zahvaljujemo, hkrati pa pozivamo k potrpljenju in nadaljnji podpori. Naša primarna skrb je čim boljši razvoj in edukacija otrok. Še naprej upamo, da bodo lahko naši srečni otroci nekoč zapeli, zaplesali in se učili v varnem in primernem prostoru! Upanje umre zadnje …«


V kolikor želite tudi sami prispevati za lepšo bodočnost Ajdovskih otrok, si lahko o šolskem skladu preberete na spletni strani Osnovne šole Danila Lokarja Ajdovščina in se v zvezi z donacijami obrnete na vodstvo šole.

Aktiv učiteljic in učiteljev

 


Oglejte si tudi