Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Najpomembnejše informacije štaba CZ z dne 14.4.2020

  1. Danes je v skladu s štabnim procesom dela izvedeno le nujno poročanje članov štaba CZ preko e pošte. Na podlagi poročanja je bila izvedena ocena situacije in ocena tveganj, ter na tej podlagi sprejeti naslednji izzivi in ukrepi.
  2. Tudi danes naša (računsko) analitska služba štaba OŠCZ Zreče budno spremlja dogajanje v RS. Današnji dvig okuženih je le 0,66%, kar je bistveno manj pod koeficientom 1,1 dviga na dan od našega najugodnejšega scenarija (zelena varianta). Po teh scenarijih smo predvidevali do danes v občini Zreče po zeleni varianti že 10 okuženi, ki jih pa k sreči nimamo, kar pomeni bistveno boljšo situacijo in manjše tveganje.
  3. Danes dela v 5 največjih podjetjih 1177 zaposlenih, od doma pa jih dela še 90. Trenutno v teh podjetjih nimamo okuženih, niti sumov na okužbo.
  4. Od sobote do včeraj (3 dni) smo izvedli 4 nove ukrepe, do danes pa skupaj 174 ukrepov za zagotavljanje varnosti in samozaščite pri preprečevanju epidemije. Dogodkov/sporočil smo zabeležili od sobote do včeraj (3 dni) 31, do danes torej skupaj 797.
  5. V štabni proces OŠCZ je danes vključenih 19 oseb, od tega v štabu CZ 9 oseb, občinska uprava 2 osebi, gospodarske javne službe 5 oseb, druge enote 3 osebe. Na voljo pa imamo 32 prostovoljcev.
  6. V prejšnjem tednu smo prejeli 76 litrov različnih domačih sokov od Sadjarske kmetije Frešer iz Zgornje Ložnice.
  7. V soboto je Štab CZ Zreče doniral vsem trgovcem v trgovinah Tuš, Mercator in Spar 50 pralno zaščitnih mask, kar pomeni, da je vsak zaposlen dobil 1 kom.
  8. Preko velikonočnih praznikov smo zagotavljali nadzor nad spoštovanjem ukrepov prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah predvsem na območju Rogle. Tako so preko praznikov na Rogli bili prisotni policisti PP Slov. Konjice, redarji Medobčinske inšpekcije in redarstva, ter vodstvo štaba CZ Zreče, ki so preverjali spoštovanje vladnih ukrepov. Pri nadzoru smo ugotovili, da ni bilo zaznati kršitev.
  9. Tudi danes v Občini Zreče nimamo registriranih okuženih oseb.
  10.  

    Štefan Posilovič, član OŠZC - stiki z mediji

    Zreče, 14.4.2020

Oglejte si tudi