Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Pridobitev za turiste

Turisti, ki so prvič v Žirovnici, težko sami od sebe najdejo kakšno znamenitost, v ta namen pa je Občina Žirovnica dobila pridobitev, ki bi tujce lažje navigirala na dve znamenitosti Občine - Završniško jezero in Arheološko najdbišče na Ajdni.
Na novo sta na glavni cesti med Žirovnico in Potoki in obratno, malo pred odcepom za Moste/Završnica postavljeni dve enaki tabli, na katerih sta prikazani sliki Završniškega jezera in Arheološkega najdbišča na Ajdni.

Domačini se v Završnico radi hodijo sproščati, v Zavrh Baru popijejo osvežilno pijačo ali kavo, lahk pa se rekreirajo s tekom na trim stezi, pohodništvom, kolesarjenjem ali odbojko na mivki. Te dejavnosti so zanimive tudi za turiste, kar pa pomeni da bo turizem v Žirovnici lahko še narasel. 

Na Ajdni pa je bila odkrita sekira, ki naj bi jo uporabljali že okoli tretjega in drugega tisočletja pred našim štetjem, najdeni pa so bili tudi ostanki zidanih objektov iz rimske dobe, saj je bil hrib med tem obdobjem poseljen z Rimljani, tudi te stvari bi bile zanimive za turiste, predvsem za tiske, ki jih zanima zgodovina.

Oglejte si tudi