Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Valvazorjev dom že tretjič "Naj planinska koča" 2018

Letos je že četrto leto zapored potekala akcija Naj planinska koča, ki jo organizirata Planinska zveza Slovenije in Siol.net
Za naziv Naj planinske koče 2018 se je letos potegovalo 158 različnih planinskih koč, zmaga pa tista, ki prejme največ prejetih glasov. Izmed 158 koč se jih 10 uvrsti v finale, v tem pa so letos nastopile: Valvazorjev dom pod Stolom, Planinski dom na Kalu, Planinski dom na Kumu, Koča pri gospodični in Dom na Kofcah.
Izmed naštetih je naziv Naj planinska koča 2018 prejel Valvazorjev dom pod Stolom, za katerega je to že tretja "zmaga" po letu 2014 in 2016.

Do "naj" koče, ki leži 1181 metorv nad morjem lahko dostopamo peš, s kolesom ali z avtom. Najlažja in najkrajša peš pot do vrha pa je iz Završnice, ki traja približno eno uro. Valvazorjev dom, ki je odprt vsak dan v letu, nam ponuja prenočišča, kosila ter osvežitve s pijačo z razgledom na Stol in dolino.

Od tu pa lahko dostopamo tudi do drugih Karavanških vrhov, do katerih pot z avtomobilom ni mogoča (Stol, Vajnež, Tinčkova koča...).

Oglejte si tudi