Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
21°C
4°C
Oceni objavo

Parkiranje v centru Žirov

Občina Žiri ter Občinski svet za  preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) Žiri obvešča občanke in občane Žirov ter vse, ki uporabljajo parkirne prostore pred Ambasado, Občino Žiri, pekarijo Oblak, Tušem, pred stavbo Partizan na Loški cesti ter pred okrepčevalnico Bahač, da bo občinsko redarstvo začelo opravljati nadzor parkiranih vozil.

Že nekaj časa prihaja na Občino in SPV veliko pritožb zaradi nepravilno parkiranih vozil, ki posegajo na območje pločnika na prej omenjenih lokacijah, kjer so zarisani parkirni prostori za manjše avtomobile, medtem ko vozila daljših dimenzij, kombiji in dostavna vozila ne sodijo na ta parkirišča. Vsi, ki parkirajo s predolgimi vozili, ovirajo promet po pločniku, ki pa je rezerviran za pešce, med katerimi je vedno več tudi gibalno oviranih oseb s hojco, katerim je z nepravilnim parkiranjem odvzet prostor za varno gibanje v prometu.

Občina Žiri bo na občinsko redarstvo poslala dopis za začetek opravljanja nadzora in predlagala 30 dnevno opozarjanje lastnikov napačno parkiranih vozil. Po preteku 30 dni bo redarstvo začelo izdajati kazni za nepravilno parkiranje.

Oglejte si tudi