Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Pomladansko čiščenje okolja v občini Žalec 2022

Obveščamo vas, da Občina Žalec tudi letos zaradi epidemije koronavirusa in omejitev, ki jih le-ta še vedno povzroča, ne bo organizirala vseobčinske pomladanske akcije urejanja in čiščenja okolja, ki je potekala običajno v terminu med Svetovnim dnevom voda (22. marec) in Svetovnim dnevom Zemlje (22. april) ter se je vključevala vseslovensko prostovoljno akcijo – Dan za spremembe, ki je letos v soboto, 9. aprila, z naslovom »Soustvarjajmo skupnost«.

Zato pozivamo občane, društva, učence in vzgojitelje, da tudi v tem času ne pozabijo na skrb za okolje, na zmanjševanje količin odpadkov, njihovo ločeno zbiranje, ponovno uporabo in odlaganje v ustrezne posode. Narava nikakor ni prostor, kamor se odlagajo odpadki!

Skupaj na individualni ravni poskrbimo, da bo naše okolje še naprej urejeno, čisto in prijazno za domačine in obiskovalce!

Vse Krajevne skupnosti, Mestno skupnost Žalec, Društva, Javne zavode, Šole in VVZ, ki želijo čistiti okolje, pa pozivamo, da to izvedejo v lastni organizaciji in na lastno odgovornost, z upoštevanjem vseh protikoronskih zaščitnih ukrepov!

Zainteresiranim skupinam bo občina Žalec priskrbela vreče in poskrbela za odvoz odpadkov. Prijavo za opremo in odvoz je oddati do 31.3.2022 v glavno pisarno občine: glavna.pisarna@zalec.si. 

Koordinator akcije in informacije:  Marjana Kopitar, Občina Žalec (tel. 03 713 64 56).

Oglejte si tudi