Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
PON.
27°C
4°C

Savinjska ima novo muz´ko - Poletje v Žalcu 2021

##VIEWS##

Zadnji petek v juliju se na odru Šlandrovega trga predstavijo tri domače zasedbe:

  • Noah,
  • Jan Potrč band,
  • Uroš Planinc Group.

Na kratko o njih:

Uroš Planinc Group spadajo med protagoniste kitarskega rocka v Sloveniji. Skupino sestavljajo Uroš Planinc – solo kitara, Dani Telebar – ritem kitara, Grega Šket– bas in Matjaž Ključevšek – bobni. Koncerte po navadi začinijo tudi z vokalnimi gosti. UPG so ustvarili edinstven brezčasen zvok, na katerega so vplivali Hendrix, Zeppelin, Vai, Satriani, Santana in SRV. V bogati glasbeni karieri, so na podlagi brezkompromisnih koncertov ustvarili bazo zvestih poslušalcev in dokazali, da se lahko merijo z izvajalci tega žanra v svetovnem merilu. Odigrali več kot 250 koncertov in oder delili z skupinam kot so: Tito&Tarantula, Dan D, Prljavo Kazalište, Zbranjeno Pušenje, Siddharta, Big Foot Mama, Tabu, Vlado Kreslin, Zaklonišče prepeva, Oko, Nude, Šank rock itd.

Glasbenik Noah Maček je mladenič dobrih dvajset let in velik oboževalec skupine Mi2. V času korone je izdal prvi singl z naslovom Ponosno Zate, besedilo je zanj napisal Jernej Dirnbek - MI2, glasbo Jurij Žohar- BO!. Noah se je predstavil že na kompilaciji leta 2018 z avtorsko skladbo Kje Si Ti. Sedaj pripravlja svoj samostojni album desetih skladb.

Jan Potrč band - kar se žanra tiče, se spogleduje band z alternativnim, punk ter pop rockom, predvsem pa dela na lastnem slogu in vsekakor ostaja zvest samemu sebi ter svoji inspiraciji.
V živo ga spremljata bobnar Kristjan Pader in basist Simon Tratnik. Jan Potrč vabi na koncert ter pravi, da se bo s svojo skupino potrudil ustvariti rockerski ambient.  

Startamo ob 21. uri  - prijazno vabljeni.

Za obisk koncerta je potrebno izpolnjevati PCT pogoj (preboleli, cepljeni, testirani).

Oglejte si tudi