Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

Varno po Natura 2000 območjih

Regionalna razvojna agencija Zasavje je v sodelovanju s Planinskim društvom Zagorje ob Savi organizirala Trening za relevantne deležnike, ki delujejo na področju naravne in kulturne dediščine v občini Zagorje ob Savi. Trening je bil izveden v sklopu projekta PRONACUL in sicer v petek, 22. aprila 2022, v dvorani gasilskega doma Zagorje ob Savi.
Namen treninga je bila promocija pohodništva in ohranjanja naravne in kulturne dediščine na varovanih območjih, ki jih v občini Zagorje ob Savi sestavlja sedem območij Nature 2000.
V prvem delu treninga je predstavnik Regionalne razvojne agencije Zasavje predstavil projekt PRONACUL, nato je sledila predstavitev pravilnega gibanja oziroma hoje po pohodniških poteh in opreme, ki jo je potrebno imeti s seboj, za kar so poskrbeli v Planinskem društvu Zagorje ob Savi.
V drugem delu treninga so relevantni deležniki aktivno sodelovali pri sooblikovanju nadaljnjega razvoja območij Nature 2000 v Zagorju ob Savi, čemur je sledila predstavitev slikovnega materiala iz navedenih območji.
Med obema deloma treninga so udeleženci spoznavali planinsko in plezalno opremo, ki se uporablja pri letnih oziroma zimskih pohodih na različne planinske oziroma gorske postojanke.
Več v prispevkih:

Oglejte si tudi