Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Pet medalj, lep sprejem

Med 5. in 7. aprilom je v Pitesti v Romuniji potekalo evropsko prvenstvo v ju jitsu za leto 2024 za mladince, kadete in mlajše kadete. Na prvenstvu se je zbralo preko 1100 tekmovalcev in tekmovalk iz 29 držav.

V okviru reprezentance Slovenije so v borbah nastopili štirje tekmovalci in pet tekmovalk iz kluba Fudoshin iz Gotovelj. Domov so prinesli pet medalj. Bronaste medalje so dosegle Špela Cizej v kategoriji U 21 do 70 kg, Zala Kostanjšek v kategoriji U 21 do 63 kg in Zala Miklavc v kategoriji U 18 nad 70 kg. Julijan Zakonjšek je nastopil v kategoriji U 21 do 85 kg in dosegel drugo mesto in s tem srebrno medaljo, Uroš Cizej pa je nastopil v kategoriji U 16 nad 77 kg, dosegel zlato medaljo in postal evropski prvak. Na tekmovanju sta jih vodila trener Žan Artelj in selektor slovenske reprezentance v ju jitsu  borbe Tilen Hadolin.

Vodstvo kluba Fudoshin je v nedeljo 14. aprila pripravilo sprejem in manjšo pogostitev v klubski telovadnici v Gotovljah. Na sprejemu so bili poleg tekmovalcev, trenerjev, staršev, ostalih članov kluba in veliko mladih tekmovalcev prisotni tudi podžupan Občine Žalec Roman Virant in podžupanja Občine Vransko Kristina Reberšek. Po uvodnem nagovoru, predstavitvi dosežkov in pozdravu predsednika kluba Fudoshin Davida Štrausa sta zbrane nagovorila tudi podžupanja in podžupan. Vsem tekmovalcem sta se zahvalila za uspešno zastopanje tako občine kot Republike Slovenije na evropskem prvenstvu in izrazila željo, da bi se ob takšnih uspehih še velikokrat družili.

T. T.

Oglejte si tudi