Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Urgenca

Zdravje je naše največje bogastvo, če ga imamo. Dokler nismo bolni, se tega ne zavedamo, žal je tako. Zadnje čase sem se precej zadrževala na Kliničnem centru v Ljubljani in verjetno se bom še. Na žalost moram pisati stvari, ki me zelo bolijo. Dotaknila se bi urgence na kliničnem centru v Ljubljani.

Mož že kar nekaj časa boleha, je v slabem zdravstvenem stanju, pri 81 letih so se kar nakopičile težave, seveda za to so kriva tudi leta.

Postal je zelo slabokrven, hemoglobin je bil zelo nizek in zdravnica ga je poslala v bolnico na transfuzijo krvi, to je bilo 3. 2. Rešilni avto je hitro prišel in ga odpeljal, spremljala sem ga. To je bilo ob 14.00 uri popoldne. Tam na urgenci so mu najprej vzeli kri in potem je sledilo čakanje na zdravnika in transfuzijo. Čakal je do tretje ure ponoči, to je bilo že naslednje jutro. Trinajst ur čakanja je pa menda že preveč. Bilo je veliko pacientov, ki so čakali. Dvakrat sem po telefonu vprašala na IPP, kdaj bo na vrsti in vsakič so mi zagotovili, da je še veliko pacientov pred njim.  Domov je prišel naslednji dan zvečer, na rešilni avto je čakal 6 ur.

Zdravstveno stanje se je po transfuziji malo popravilo, zdravnica mu je napisala nekaj napotnic za specialistične preglede, ker je smatrala, da nekje prihaja do krvavitve v telesu. Za gastroskopijo, koloskopijo in ultrazvok smo se obrnili na Zavarovalnico triglav, kjer plačuje mož še dodatno zavarovanje za specialista. Termin smo hitro dobili in pohvalno.

Izvid gastroskopije je bil pri medicinskem centru »Barsos » zelo slab. Napotili so ga v bolnico. Osebna zdravnica mu je spet dala napotnico za rešilca in napotnico za IPP klinični center. Reševalec ga je pripeljal ob 14:00 uri popoldne na IPP. Spet obvezen odvzem krvi in nato čakanje. Prvi pregled je bil šele po 13 urah in pol, ob pol štirih zjutraj. Nato spet čakanje. Bil je v slabem stanju in dobro, da sva se vsaj po mobilniku pogovarjala in mu dajala pogum. Posteljo je dobil ob 12:00 uri naslednji dan. Čakal je skoraj 24 ur. To je bilo trpljenje in slabo za živce, pa še sladkorni bolnik je.

Zakaj mora tako biti ? Razočarana sem nad našim zdravstvom. To ni nikomer podobno in to je Evropa. Še isti dan sem brala na facebooku izjava ministra za zdravstvo, da bodo vzeli paciente iz tujine in jih tukaj zdravili. Mislim, da bi bilo bolje  poskrbeti za naše ljudi in jih ustrezno in hitro zdraviti. Kako to, da imajo tak sistem dela na IPP, vem, da primanjkuje zdravstvenega kadra, ampak tako se ne postopa s bolnimi ljudmi. Seveda, denar je vladar sveta.

Žalostno je vse skupaj tole, ampak resnično !.

 

Šurca  Fani

Oglejte si tudi