Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Vrhniški pohod

Na praznično sobotno jutro, ko se Slovenci spominjamo ustanovitve osvobodilne fronte slovenskega naroda, je skupina Veselih Triglavcev organizirala že tradicionalni 25. vrhniški pohod. Udeleženci pohoda, 30 nas je bilo, smo se zbrali ob 7. uri zjutraj na Trgu Karla Grabeljška ter se mimo Betajnove in Storževega griča povzpeli do zavetišča Planina nad Vrhniko (733 m). Nato smo se spustili po strmi poti navzdol v smeri Starega malna in proti TV 17. Pred prečkanjem ceste Vrhnika - Logatec smo se okrepčali z malico, nato pa nas je pot vodila pod Ljubljanskim vrhom do Jerinovca (Ajdovski zid) vse do kurirske postaje, kjer so nam predstavniki Zveze borcev za vrednote NOB Vrhnika pripravili prijeten sprejem s čajem in sladkimi dobrotami.

Zaradi slabše vremenske napovedi z dežjem, ki nas je mimogrede na našem pohodu tudi za slabo urico dohitel, smo pot hitro nadaljevali navzdol mimo Dolgih talov po cesti Pokojišče – Vrhnika do Češnjice in se po bližnjici mimo Tisovca (brezno) spustili pod železniški most proge Ljubljana – Koper ter pod avtocesto Vrhnika – Postojna do stare žage v Verdu, kjer smo naš 6-urni pohod zaključili s toplo malico, ki sta jo pripravila Irena in Tine.

Med potjo pa je naša Marta poskrbela, da nikakor nismo ostali lačni, saj je poskrbela za sladko-slane dobrote, ki so nas še kako razveselile. Srečko in Jure pa sta skrbela, da naša grla niso ostala suha. Zato hvala vsem, ki ste na poti skrbeli za nas in hvala vsem udeležencem za prijetno druženje.

Se vidimo prihodnje leto …

Besedilo: Branka Gutnik

Fotografije: Matjaž Dremelj

Oglejte si tudi