Logo MojaObčina.si
DANES
3°C
-2°C
JUTRI
4°C
1°C
Oceni objavo

V Klubu Orfej je bilo poetično s Primožem Bizjanom

V soboto, 21. 1. 2023, se je ob sedmih zvečer v Klubu Orfej v Sinji Gorici zbrala prijetna množica poslušalcev. 

Zbrali smo se, da bi prisluhnili poeziji iz nove pesniške zbirke, ki je bila ustvarjena izpod svinčnika Primoža Bizjana. 

Zakaj izpod svinčnika se najbrž sprašujete? Vsi izvodi pesniške zbirke (jih je dobrih 20), so namreč napisani na roko, s svinčnikom in sicer na ročno narejen papir. Doživetje pa nikakor ni bilo poslastica le za sluh, temveč tudi za vid in utrip srca. Primož Bizjan nas je v poslušanje in doživljanje svojih pesmi vpeljal z igranjem na svoj šamanski boben in z intuitivnim petjem. Ko je z glasbo ustvaril ustrezen naboj v ozračju, nam je serviral najprej pesmi iz svojih zgodnejših pesniških zbirk. Vmes nas je s svojo mogočno sposobnostjo pripovedovanja zgodb odpeljal v gozd, kjer smo lahko začutili divjega petelina in modrasa. Čisto pri kraju srečanja pa nam je dovolil, da smo se povezali še z vsebino najnovešje in resnično edinstevene pesniške zbirke. Po zaključku dogodka, je bilo možno butično pesniško zbirko tudi kupiti. V vsak izvod je Primož v trenutku nakupa, napisal edinstveno posvetilo. 
V soboto, 28. 1. 2023, ob 19.00 se bomo v prostorih Kluba Orfej znova zbrali. Tokrat vsi tisti, ki nas srbijo pete in radi plešemo Ta rezijanski ples ter vsi, ki jih zanima kako se le-ta pleše. Vabljeni!

Oglejte si tudi