Oceni objavo

Upokojenci DU Vrhnika na Malem Lošinju

Upokojenci DU Vrhnika na Malem Lošinju


S turistično agencijo Kompas smo že četrtič dopustovali na Lošinju, v hotelu Aurora. Več razlogov je zaradi katerih se radi vračamo na otok. Smo ljubitelji narave in uživamo v aktivnem dopustu.

Lošinjski arhipelag je poln lepih zalivov z zdravilno klimo in največ sončnimi urami letno. Mir in bujna vegetacija, tudi kamenje, oljke in kristalno čisto morje nas je obdajalo na naših sprehajalnih poteh in stezicah, ki so speljane vsepovsod med stoletnimi bori. Omamno dišeč zrak po mediteranskem rastlinju nas je spremljal na vsakodnevnih sprehodih in pohodih, daljših in krajših, vse za dobro kondicijo in zdravje. Druženja in dobre volje ni zmanjkalo, včasih malo utrujenosti, ki pa je minila z relaksacijo v bazenu in savnah. Z jutranjo telovadbo smo se razgibali in nadihali svežega zraka. Da nam je potem zajtrk bolje teknil. Vemo koliko raznovrstne hrane se je znašlo na naših krožnikih, saj je hotel znan po zelo dobri kulinariki. Gostoljubnost in prijaznost hotelskega osebja nam je pričaralo nasmeh na obrazih. Nekateri gostinci v mestu pa nas že poznajo in nas nagovarjajo z Vrhničani.

Lepa je bila tudi vožnja ob povratku med osončenim morjem in otoki Lošinj, Cres in Krk in na srečo se je še burja umirila.

Zapisala: Ivanka Sluga

Fotografije: Ivanka, Stane, Andrej, Franci

Oglejte si tudi